Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мейнър взе бивш дизайнер на Ферари

Мейнър взе бивш дизайнер на Ферари

60
0
Николас Томбазис,Ферари

Екипът на Мейнър взе бившия шеф дизайнер на Ферари Николас Томбазис. Той ще бъде отговорник по аеродинамиката в тима. Томбазис е във Формула 1 от 1992 г., като освен за Скудерията, е работил още за Бенетон (където започва кариерата си при Рос Браун) и Макларън.

47-годишният грък се присъедини към тима от Маранело през 2006 г. и беше главен дизайнер до края на 2014 г., когато напусна. Пред това в периода 1997-2003 г. също бе във Ферари, преди да премине за 2 години в Макларън като главен инженер по аеродинамиката. В Мейнър Томбазис ще работи под ръководството на техническия директор Джон Макуилям.

„Тимът на Мейнър има впечатляващи планове и инвестира в правилните места, за да реализира амбициите си на пистата, заяви Николас. – Ще бъде много вълнуващо да съм част от този път. Понастоящем тимът вече е много силен и ще работя със страхотна група от хора, за да можем да прогресираме в колоната през следващите няколко сезона.”

Макуилям от своя страна добави: „Уверен съм, че заедно с новия двигател на Мерцедес и скоростна кутия от Уилямс, нашата нова аеро структура ще ни даде нужната сила да правим и развиваме постоянно конкурентни състезателни коли, което да ни води напред към дългосрочните ни цели.”