Начало Автомобили Международната среща за 100-годишнината на Maserati ще започне в Модена

Международната среща за 100-годишнината на Maserati ще започне в Модена

65
0
Maserati Alfieri Concept

Международната среща, на която ще бъде отбелязана 100-та годишнина на Maserati, ще започне на 18 септември в Модена и ще приключи на 20 септември в Торино.

През трите дни на събитието ще се проведат поредица изложби, парад, надпревари, пистов тест, посещения в двете фабрики на компанията и т.н. Ще се съберат колекционери и фенове от цял свят, за да отбележат едновековния юбилей от създаването на марката.

През декември 1914 г. от Алфиери Мазерати и неговите братя Еторе и Ернесто отварят първата си работилница за поправка на автомобили във Виа де’ Пеполи, Болоня. Така прави първите си крачки компания, която след десетилетия ще е икона на италианското автомобилостроене и моторспорт.

Maserati Centennial Gathering ще стартира с пристигането на исторически и съвременни модели от цялата история на марката, които ще вземат участие в различните събития. През втория ден от срещата – 19 септември – участниците ще потеглят към Торино. По пътя ще имат няколко спирки, където ще почетат различни хора, моменти и автомобили от историята на Maserati.

Преди цялото събитие да стартира пък собствениците на модели Maserati и колекционерите ще имат възможност да бъдат снимани до прочутия фонтан на Нептун в историческия център на Болоня, който е вдъхновението за логото на компанията – тризъбеца на повелителя на океаните.