Начало Автомобили MG Icon с наградата Най-добър концепт в Пекин

MG Icon с наградата Най-добър концепт в Пекин

38
0
MG,автосалон,Пекин

Концептуалният MG Icon, представен преди няколко седмици на автосалона в Пекин, бе удостоен с наградата „Най-добър концепт“ от авторитетното американско издание Autoweek.
Моделът е първи опит на британската компания в създаването на кросоувъри, който вече може да се нарече и успешен. В облика му може да се видят черти от класическите спортни купета MGA и MGB GT, които сегашните дизайнери съвсем ефектно са въплътили в компактния автомобил.
Шефът на британския екип, създал кросоувъра, Антъни Уилямс-Кен коментира победата на своето творение: „Да се спечели този награда е голяма чест, особено като се има в предвид това, че съдиите предпочетоха MG Icon пред представители на много известни марки. Те определено споделят нашия ентусиазъм относно бранда MG и го намират за един от най-обичаните в света“.
В класацията на журито британския концептуален модел изпревари такива конкуренти като Lamborghini Urus, Mercedes-Benz Concept Style Coupe и Honda Concept C.
Според думите на редактора на германския филиал на Autoweek Грейг Кейбъл, MG Icon е въплътил наследството на стила на MG в компактен кросоувър, с което може да стане сериозен конкурент на такива съперници като Nissan Juke и Mini Countryman.