Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън-Хонда преодоля най-драматичните проблеми според Булие

Макларън-Хонда преодоля най-драматичните проблеми според Булие

33
0

Рейсинг директорът на Макларън-Хонда Ерик Булие заяви, че тимът от Уокинг преодоля най-драматичните проблеми. Отборът има огромни трудности от началото на годината, но в Бахрейн (четвърти кръг от шампионата) Фернандо Алонсо бе 11-ти – само на една позиция от точките. Съотборникът му Дженсън Бътън изобщо не успя да стартира на Сахир, което според испанеца демонстрира, че пред тима има наистина много работа.

„Очевидно е, че все още имаме проблеми с единия автомобил, но другият изкара горе-долу безпроблемен уикенд. Това е окуражаващо”, заяви Булие. „Хубаво е да видим, че сме в състояние да напредваме и сме почти готови да печелим точки със собствени сили. Все още сме далеч от желаната позиция, но мисля, че (в началото всичко) изглеждаше много драматично, а сега сме преодолели драмата, така че прогрес има.”

За Гран при на Испания Хонда ще има обновена задвижваща система. Булие заяви, че една от основните цели е подобрение на издръжливостта: „Целият пакет работи – повече или по-малко, но не на нивото, на което бихме искали. Проектът е на много, много ранен стадий. В Барселона всяка стъпка ще е добро постижение. Не можем да очакваме голяма крачка. Тези дни са минало. В модерната Формула 1 се постига постепенно подобрение.”

Двукратният световен шампион Мика Хакинен пък зададе въпроса готов ли е Алонсо да изкара няколко години в работа, докато Макларън и Хонда преодолеят проблемите. Според финландеца Фернандо трудно ще намери мотивация да продължи, ако не се бори за победи.

„Алонсо се изправи срещу огромна задача, избирайки току-що влязъл (в спорта) производител на двигатели и развойната му програма. Работата, докато стигнат върха, ще отнеме дълго време. Макларън определено разполага със страхотни ресурси, прекрасен екип и достатъчно финанси и съм убеден, че в бъдеще може да постигне невероятни резултати. Но достигането до тях може да отнеме дълго време. Така че, готов ли е Фернандо да работи през следващите две, три, може би четири години в ситуация, в която няма да е близо до победите? Възможно е и процесът да е наистина скучен, тъй като състезанията не са само 15, 16 на сезон. Годината е дълга, пътува се по цял свят, всичко е наистина трудно, така че как ще се мотивира той?”, коментира Хакинен пред Дейли Експрес.

Алонсо трябваше да отговаря вече многократно на въпроса дали съжалява, че напусна Ферари, като се има предвид формата на Скудерията в началото на сезон 2015 г. Испанецът всеки път бе категоричен, че е доволен от избора си.