Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън-Хонда ще е с ново оцветяване от Гран при на Испания нататък

Макларън-Хонда ще е с ново оцветяване от Гран при на Испания нататък

99
0

Макларън-Хонда ще е с ново оцветяване от Гран при на Испания нататък, твърдят близки до отбора от Уокинг източници.

Промяната в цветовете на екипа бе очаквана, след като още през зимата Рон Денис потвърди, че тя ще се случи, но без да уточнява кога. Смята се, че автомобилът ще е оцветен в нюанси на сивото, няма да има хром или сребристо, като същевременно това не било знак за идването на нов спонсор. В началото на февруари Денис бе категоричен, че ще промяна може да се случи само поради търговски причини.

В началото на годината оцветяването на MP4-30 предизвика въпроси дали не напомня твърде много на предишни модели на Макларън. Изтъкната бе и асоциацията със сребърното на Мерцедес.

Междувременно Денис заяви, че Фернандо Алонсо е най-добрият пилот от всички на грида и ще води Макларън-Хонда към нова доминация във Формула 1. Той сподели още веднъж, че всичко, което се случи през 2007 г., вече е в историята.

„Този Фернандо, с когото работим днес, е невероятно мотивиран и вдъхновяващ човек. Бърз е, конкурентоспособен, по-опитен от когато и да било и комбинира тези качества със заразителна енергия и ентусиазъм. Попитайте когото и да е в екипа – механици, инженери, хората от маркетинга и PR-а, готвачи, сервитьори, чистачи, когото пожелаете – всички ще ви кажат едно и също. И както споменах неведнъж, ние ще печелим отново, ще доминираме заедно и ще го сторим заедно с Фернандо, който ще води екипа. Това ще е чудесна кулминация на блестящата му кариера. Всички в Макларън и Хонда са изцяло отдадени на задачата да работят с него, с Дженсън [Бътън] и т.н., за да му помогнат да го постигне”, обясни Денис в интервю за formula1.com. „Фернандо е победител, затова сме го наели. Макларън е победител, както и Хонда, особено в комбинацията Макларън-Хонда – затова пък той се присъедини към нас. При пристигането му имахме сериозно изоставане в темпото. Все още сме назад, въпреки че правим прогрес към крайната си дестинация, която е челото на грида. Фернандо го знае. Спечели два световни шампионата и отиде във Ферари с амбицията да върне славата на това прочуто име. Не успя да вземе корона и съжалява за това, признава го. Но в този период той се установи като, да използвам вашите думи, най-добрия пилот на грида и когато реши да потърси ново предизвикателство, избра Макларън-Хонда. Ние сме доволни от това, защото и Фернандо бе нашият първи избор.”

Денис каза също така, че договорът на Алонсо е за три години без допълнителни опции. Това вероятно означава, че няма клаузи, позволяващи при определено представяне на екипа разтрогване на споразумението.