Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маями няма да приеме кръг от F1 през 2019 г.

Маями няма да приеме кръг от F1 през 2019 г.

58
0
Маями
Маями, снимка: Формула Е

Маями няма да приеме кръг от Формула 1 през следващата година, стана ясно днес след съобщение на шефовете от Liberty Media.

Очакваше се това да бъде второто състезание в САЩ за 2019 г., но в крайна сметка това няма да се случи. А то означава, че календарът догодина по всяка вероятност ще бъде от 20 състезания – всички сегашни, без Германия.

Смята се, че основният проблем състезанието по улиците на града да се случи догодина е противопоставянето на местните жители, като политиците в града са искали да разгледат подробно техните претенции и съображения, а не да одобрят трасето по бързата процедура.

Първоначално градската управа на Маями трябваше да гласува „за“ или „против“ състезанието на 26 юли, след което гласуването беше отложено за септември. Сега може да има ново отлагане с оглед на идеята надпреварата да влезе в календара през 2020 г.

„В последните няколко месеца работихме усърдно с нашия промоутър Стивън Рос, града Маями и окръга, за да реализираме нашата амбиция да има F1 на това място, каза шефът по комерсиалните въпроси в спорта Шон Брачес.

– Постигнахме значителен прогрес. Но преговорите са сложни и въпреки нашите предпочитания да има състезание в Маями още през 2019 г., се оказа, че желанието ни да предоставим най-доброто състезание гума до гума за феновете, пилотите и отборите няма да е възможно за следващата година.“