Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мишлен няма интерес към завръщане във Формула 1

Мишлен няма интерес към завръщане във Формула 1

48
0
Мишлен

Директорът на Мишлен Моторспорт Паскал Куанон заяви, че компанията няма интерес към завръщане в F1. Френският производител използва моторните спортове за развитие на технологии, които да могат да бъдат прилагани при създаването на издръжливи гуми за масовите потребители.

Според него при сегашните правила във Формула 1 въпросните технологии са твърде далеч от приложение в широката автомобилна индустрия.

Мишлен доставяха гуми в Гран при за последно в периода 2001-2006 г., когато условията бяха по-различни. Имаше конкуренция в лицето на още един производител – Бриджстоун, както и друга цялостна концепция.

„Ние не искаме да се състезаваме в шампионати, в които няма предизвикателство или ако предизвикателството е безсмислено за една или друга кола, каза Куанон. – Ако има предизвикателство, дори да си единствен производител, ние сме съгласни да участваме.

– Формула Е е прекрасен пример за това.бАз обичам Формула 1, но ако говорим за технологии за гуми, това не са най-полезните серии в днешно време.“ Мишлен потвърдиха по-рано, че удължават своя договор за доставка на гуми за Формула Е до края на 2021 г.