Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мик Шумахер: Да си син на Михаел има предимства и недостатъци

Мик Шумахер: Да си син на Михаел има предимства и недостатъци

151
0
Мик Шумахер

Мик Шумахер заяви, че това да си син на пилот като Михаел има своите положителни и отрицателни страни.

19-годишният пилот признава, че е трудно да си син на 7-кратния шампион, тъй като очакванията към теб са много големи. През тази година Мик ще кара във Формула 2 за екипа на Према, след като спечели титлата в европейската Формула 3 за 2018 г.

„Много съм щастлив да бъда син на един от най-великите пилоти във Формула 1 за всички времена, каза Мик Шумахер. – Щастлив съм, че той е един от най-добрите състезатели и му се възхищавам за това. Да съм негов син си има и добрите, и лошите страни. Аз съм подкрепян от хора от цял свят, което не може да бъде нещо лошо. Благодарен съм за това.”

Мик признава, че в началото е предпочитал да е в страни от състезателните писти и е опитвал да играе голф. Доста години по-късно обаче казва на баща си, че автомобилните състезания са това, с което иска да се занимава.

„Картингът и състезанията са нещо нормално в моето семейство и аз винаги много обичах да ходя на картинг с баща ми, казва още синът на Шумахер. – Беше много забавно и си спомням, че един ден ме попита дали искам това да бъде хоби за мен или искам да съм професионалист. Отговорих му веднага, че искам да бъда професионалист.”