Начало Formula 1 News Мик Шумахер: Да си син на Михаел има предимства и недостатъци

Мик Шумахер: Да си син на Михаел има предимства и недостатъци

64
0
Мик Шумахер

Мик Шумахер заяви, че това да си син на пилот като Михаел има своите положителни и отрицателни страни.

19-годишният пилот признава, че е трудно да си син на 7-кратния шампион, тъй като очакванията към теб са много големи. През тази година Мик ще кара във Формула 2 за екипа на Према, след като спечели титлата в европейската Формула 3 за 2018 г.

„Много съм щастлив да бъда син на един от най-великите пилоти във Формула 1 за всички времена, каза Мик Шумахер. – Щастлив съм, че той е един от най-добрите състезатели и му се възхищавам за това. Да съм негов син си има и добрите, и лошите страни. Аз съм подкрепян от хора от цял свят, което не може да бъде нещо лошо. Благодарен съм за това.”

Мик признава, че в началото е предпочитал да е в страни от състезателните писти и е опитвал да играе голф. Доста години по-късно обаче казва на баща си, че автомобилните състезания са това, с което иска да се занимава.

„Картингът и състезанията са нещо нормално в моето семейство и аз винаги много обичах да ходя на картинг с баща ми, казва още синът на Шумахер. – Беше много забавно и си спомням, че един ден ме попита дали искам това да бъде хоби за мен или искам да съм професионалист. Отговорих му веднага, че искам да бъда професионалист.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter