Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мик Шумахер е същият като баща си, смята Тимо Глок

Мик Шумахер е същият като баща си, смята Тимо Глок

41
0

Бившият пилот от Ф1 Тимо Глок е на мнение, че синът на Михаел Шумахер – Мик, прилича много на баща си като начин на пилотиране и като поведение на пистата. Глок, който кара за Джордан, Тойота и Маруся, познава много добре Михаел и му е било любопитно да види на живо сина му. Затова Тимо посетил уикенда от германската Формула 4 на пистата Лаузицринг, където Мик спечели 2 победи. От видяното Глок смята, че Мик е като втори Михаел.

„Познавам добре Михаел и ми беше интересно да видя Мик на пистата, коментира Глок. – Той е много близък до баща си във всичко. Дори мисля, че ако носи червена каска, няма да можете да го различите изобщо от баща му. Очите му са забележително подобни на тези на Михаел. Когато Мик е  в болида, изглежда, че за него нищо друго не съществува. Той упорито следва своите цели.”

„Миналата година Мик показа добър прогрес във Формула 4 , но сега той просто поразява във своя напредък, каза още Тимо. – Той има всички качества скоро да бъде шампион във Формула 1 – целеустременост, скорост и най-важното – стабилност. Освен това е изключително спокоен. Мисля, че следващата година той трябва да отиде във Формула 3 и да опита силите си в по-мощни коли на по-високо ниво на конкуренция сред пилотите.”