Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер на полпозишън в Италия

Михаел Шумахер на полпозишън в Италия

43
0

С невероятна обиколка на ръба на възможностите на колата си световният шампион Михаел Шумахер спечели днешната втора квалификация за Гран при на Италия и ще стартира утре от полпозишън. Звездата на Ферари кара невероятно агресивно, но не допусна и най-малката грешка, изпреварвайки Хуан Пабло Монтоя с 0,051 сек. Трети е вторият пилот на Скудерията Рубенс Барикело.
Михаел излезе преди Рубенс и Монтоя заради вчерашното си трето време в първата квалификация. Постижението му бе 1:20.963 мин – с повече от половин секунда по-добро от това на водещия до момента Кими Райконен (финландецът остана четвърти в крайна сметка). Монтоя бе основният му съперник за първата позиция. Колумбиецът подобри първите два сектора на Шумахер, но атакува твърде остро шикана Аскари, сбърка и изостана.
Последният полпозишън на Михаел пък датираше чак от Австрия през май.
– Сега е възможно най-точният момент да съм на първа позиция – коментира световният шампион след квалификацията. – Имахме добри и лоши моменти, но благодарение на целия отбор сме обратно на мястото, което заслужаваме.
Междувременно вторият болид на Уилямс бе каран не от титуляра Ралф Шумахер, а от тест пилота на екипа Марк Жене. Ралф се оттегли рано сутринта, тъй като все още не е възстановен от катастрофата си по време на тестовете на Монца миналата седмица. Испанецът се справи прекрасно с предизвикателството, въпреки че трябваше да излезе пръв на трасето днес и се класира пети.