Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер най-бърз в първия ден от Гран при на Монако

Михаел Шумахер най-бърз в първия ден от Гран при на Монако

40
0

Михаел Шумахер постигна най-добро време в свободните тренировки от първия ден на Гран при на Монако. Германецът бе най-бърз и в двете свободни тренировки. Най-сериозните съперници за победата в княжеството отново се очертава да бъдат пилотите на БАР. Втори и трети след края на първата сесия сутринта бяха Сато и Бътън. През втория час на свободните тренировки мястото зад световния шампион пък заеха тест пилота на БАР Дейвидсън и съотборника на Шумахер, Рубенс Барикело. Сравнително добре се представиха и пилотите на Рено. През първата сесия Алонсо и Трули се наредиха съответно шести и осми, но през втората част те подобриха значително времената си и заеха четвърто (Трули) и девето (Алонсо) място.
Сравнително добро бе представянето на пилотите на Макларън като се има предвид постиженията им от началото на сезона. И в двете тренировки от отбора успяха да класират болид на петото място, като през първата част това бе постигнато от Култард, а през втората от Райконен.
Денят се очерта като пълен провал за тима на Ягуар, след като през първата част болида на Уебър се запали след повреда в мотора на излизане от пристанището. През втората част пък Кристиян Клийн спря в мантинелите на стоянката на такситата пред казиното.
Ралф Шумахер пък също получи повреда в мотора през първата сесия и механиците на отбора бяха принудени да сменят двигателя му. Германецът не успя да намери правилния ритъм и през цялата втора тренировка и завърши едва на 12-то място в края на деня. Само две места пред него пък се нареди съотборника му Монтоя. Колумбиецът също не блестеше с представянето си и завърши девети през първата сесия.