Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер: Отиваме за двойна победа

Михаел Шумахер: Отиваме за двойна победа

44
0

М. Шумахер заяви, че отива в Бразилия за последния старт от кариерата си в F1, за да спечели с Ферари двойна победа. Той се оттегля от активния спорт след състезанието на Интерлагос.
###
Михаел Шумахер ще се състезава в последната си надпревара от Формула 1 тази неделя в Бразилия на пистата Интерлагос. Седемкратният световен шампион обяви след старта на Монца, че се оттегля след края на сезон 2006 г. и сега иска да приключи кариерата си по възможно най-добрия начин.
Звездата на Ферари има минимални шансове за титлата тази година. Преди Гран при на Япония той водеше в класирането при пилотите с равен брой точки с Фернандо Алонсо (Рено), но с победа повече. На Сузука обаче гръмна двигателят на автомобила му, когато бе начело и това в голяма степен направи шанса му за титлата теоретичен. За да спечели за осми път шампионата, Михаел трябва да спечели надпреварата в неделя, а Алонсо – да не вземе точка.
Въпреки всичко обаче решимостта на Шумахер да завърши уникалната си кариера в спорта е на най-високо ниво.Ще атакувам максимално. Отиваме за двойна победа, нищо друго. Това ни е единственият шанс да се борим за шампионата – заяви Михаел.
Германецът вярва, че Ферари заслужават конструкторската титла тази година, след като екипът навакса изоставането си от Рено и битката в шампионата стигна до финалното състезание.
Който и да успее да се измъкне от такава дупка, да стигне до настоящия етап и влага толкова страст в работата си заслужава най-дълбоко уважение. Отборът има моя респект. Те са най-добрите – сподели Шумахер.
В същото време пилотът допълни, че ще се постарае и да се забавлява в последния си състезателен уикенд. Той лети за Бразилия днес и има в програмата си няколко промоционални събития преди първите тренировки.