Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер с предварителен полпозишън на Силвърстоун

Михаел Шумахер с предварителен полпозишън на Силвърстоун

48
0

Михаел Шумахер спечели предварителния полпозишън днес на пистата Силвърстоун преди неделната Гран при на Великобритания. Петкратният световен шампион бе недостижим в първата квалификация, въпреки не дотам доброто си представяне в свободната сесия преди това.
Рено бяха най-бързи в тестовете сутринта, като Фернандо Алонсо даде първо време, следван от съотборника си Ярно Трули. Испанецът постигна 1:21.547 мин, а италианецът изостана от него на 0,174 сек. Трули загуби контрол над Рено-то си по средата на сесията и се завъртя на Прайъри, след което излетя в чакъла. Колата обаче не бе повредена.
Трети в тестовете остана Марк Уебър, на малко повече от половин секунда зад Алонсо. Най-много проблеми по време на тренировката имаше Ралф Фърман, който получи повреда и загуби доста време. 40 минути пропусна и Джъстин Уилсън, също заради технически проблем.
Дейвид Култард бе най-бърз в свободната тренировка след това. Пилотът на Макларън даде най-доброто време в самия край на сесията. През цялото време водеше Алонсо, който обаче остана трети в крайна сметка, тъй като Марк Уебър също го изпревари накрая.
В Макларън бяха доволни от представянето на Култард, но не толкова от това на Кими Райконен, който бе едва 14-ти. Времето на младия финландец бе с 1,368 секунди по-слабо от това на съотборника му.
Четвърти бе Рубенс Барикело, но за бразилеца тренировката не бе безпроблемна, след като десетина минути преди края двигателят в негово Ферари се счупи. Междувременно Михаел Шумахер изпробва различни настройки и бе девети.
В следобедната първа квалификация на Силвърстоун Михаел Шумахер показа, че няма никакво намерение да се отказва от борбата за титлата. Световният шампион излезе пръв на пистата и постигна най-добро време за цялата сесия – 1:19.474 мин, изпреварвайки дуото на Уилямс Хуан Пабло Монтоя (+0,275 сек) и Ралф Шумахер (+0,314 сек). Най-близо до него бе съотборникът му Рубенс Барикело. Бразилецът изоставаше с 0,013 сек на първа контрола и с 0,054 на втора, но на влизането в Брукландс загуби контрол над Ферари-то си и излетя в чакъла, оставайки без време.
Квалификацията бе много трудна за Макларън. Състезателите на Сребърните стрели бяха седми (Култард) и дванадесети (Райконен).
Още един пилот освен Барикело остана без време – Минарди-то на Джъстин Уилсън спря още на загряващата му обиколка.