Начало Избрани Михаел Шумахер ще получи държавната награда на провинция Северен Рейн-Вестфалия

Михаел Шумахер ще получи държавната награда на провинция Северен Рейн-Вестфалия

2361
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер ще получи държавната награда на провинция Северен Рейн-Вестфалия. Седемкратният световен шампион в F1 ще бъде награден с престижното отличие в знак на признание за постиженията му в областта на моторните спортове.

Официалната церемония по награждаването ще се състои на 20 юли в комплекса Motorworld в Кьолн . Това е мястото, където се съхранява частната колекция на семейство Шумахер от автомобили от Формула 1 и сувенири. Всички те са свързани със забележителната кариера на бившия пилот на Ферари.

По време на тази церемония ще присъстват съпругата на Шумахер Корина, както и двете му деца Мик и Джина-Мария. Те ще приемат наградата от името на германския шампион. Близкият му приятел и бивш президент на ФИА Жан Тод също ще присъства на специалното тържество.

Държавната награда обикновено се връчва веднъж годишно. Това е най-високото отличие, присъждано от провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Дейността на Михаел Шумахер като спортист и като поддръжник на добри каузи се разпростира далеч отвъд границите на родната му провинция Северен Рейн-Вестфалия, заяви министър-председателят на провинция Северен Рейн-Вестфалия Хендрик Вюст.

Вуст определено Шумахер като една отизключителните личности в историята на световния спорт.“ Също така добави, че великият пилот от F1 „винаги е стоял здраво стъпил на земята и винаги е гледал на ближните си.“