Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер: В Испания ми бе по-забавно

Михаел Шумахер: В Испания ми бе по-забавно

42
0
Михаел Шумахер

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер заяви с пристигането си в Монте Карло днес, че състезанието в неделя на пистата Каталуния е било по-забавно за него спрямо надпреварата в Турция, но като цяло резултатът и в Испания не е бил кой знае колко впечатляващ, макар че поне е водил няколко чудесни битки.

Видимо доста резервиран Михаел умело избегна да коментира отново загубата на мотивация, която неволно разкри след кръга в Истанбул и се върна по-скоро принципно към всичките си участия в прочутото състезание, печелено от него 4 пъти.

Като най-тежкия си момент в Княжеството Михаел говори за онзи уикенд след смъртта на Аертон Сена през 1994 г., а не за историите на последния завой отпреди няколко сезона.

Навлизайки в детайли за самата надпревара, Шумахер бе категоричен, че използването за първи път на супермеки гуми би могло да бъде както предимство, така и трудност за него и всеки друг в започващия утре уикенд.

Никой не познава тези гуми. Имаме някои очаквания, но дали те ще бъдат реални, не бих се наел да прогнозирам. По принцип имаме силни и слаби страни, но тук в специфичните условия на Монако всичко често е много, много различно – допълни германецът.