Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер започна тестове с GP2

Михаел Шумахер започна тестове с GP2

28
0

Михаел Шумахер започна тридневни тестове на пистата Херес в Испания с кола от GP2 на екипа на Супер Нова. Немският пилот получи специално разрешение да кара от комисията за контрол над тестовете във Формула 1 – за три изпитания, предвид огромната пауза след напускането на Гран при в края на 2006 г. В същото време обаче Михаел трябва да помогне с опита и усета си и за развитието на колите от GP2 през периода 2011-2013 г., като новото поколение на тези болиди трябва да е готово през пролетта на следващата година. В тази връзка Шумахер трябваше например през днешния ден да изпробва различни системи на окачване, както и начините им на настройване, за да се помогне в бъдещата работа на екипите. От друга страна обаче, днес и в следващите два дни седемкратният световен шампион има възможност да работи с гладките гуми на Бриджстоун и да изпробва аеродинамични решения от последните години.

Шефът на тима Бруно Мишел бе повече от щастлив днес, че с тима му и изобщо с кола от серията работи такъв състезател, но публиката по-скоро коментира пикантните подробности около завръщането на Михаел, станало без участието на Вили Вебер, с което Шуми спестил 700 000 евро (Вили неизменно взима 10% от всяка сделка). По собствените думи на мениджъра в немските медии обаче, Шумахер вече бил голям момче, макар и Вили да се грижи за делата му.

Норберт Хауг от своя страна пък обясни, че заплатата на Михаел от 7 млн. евро ще бъде платена от спонсори и ФOМ на Бърни Еклестън, но не и от Мерцедес-Бенц!