Начало Картинг Михалев и Николов с успехи в 5-ия кръг на Лаута

Михалев и Николов с успехи в 5-ия кръг на Лаута

147
0

На 20 юни се проведе 5-ият кръг от Летния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. 12 пилоти взеха участие в състезанието Sprint Cup и се бориха за място на стълбичката. Надпреварите предложиха интересни битки.

Първите двама в класирането завършиха деня с равен брой точки, но 3-те пункта за най-бърза обиколка в състезанието определиха и победителя – Симеон Михалев. Той спечели суперфинала, в който направи и най-бързия тур.

Втори се класира Георги Ванков, който победи във финала, но остана 2-и в суперфинала. Трети се нареди Делян Мишинков, който имаше лоша квалификация, след която бе трудно да навакса. Мишинков води в генералното класиране пред Михалев.

Подиумът в Sprint Cup

В клас Junior 8 деца премериха сили в състезанието. Пета поредна победа в шампионата записа Виктор Николов, който събра и пълен актив от точки, правейки и най-бързата обиколка.

Втори след много силно каране стана Цветелин Цонев. Той бе едва 7-и в квалификацията. В последствие прогресира до 4-о в полуфинала, 3-о във финала, и 2-о в суперфинала, където дори настигна лидера Николов.

Призьорите в клас Junior

Призовите места допълни Петър Шингов, чийто баща Веселин участва в Sprint Cup. Четвърти завърши Габриел Александров, следван от Преслав Недялков, Денислав Кузев,Стефан Марудов и Константин Йорданов. Следващия кръг ще се проведе на 4 юли.

Класирания: