Начало Рали Мийк е предпазлив по отношение на шансовете си за връщане във WRC

Мийк е предпазлив по отношение на шансовете си за връщане във WRC

81
0
Крис Мийк

Крис Мийк е предпазлив по отношение на шансовете си за връщане във WRC. Британският пилот попадна в крайния вариант на списъка на Ив Матон от петима състезатели, които са обмисляни за титуляри в Ситроен догодина. Освен него в листата са Мико Хирвонен (който освен това води разговори с Хюндай и М-Спорт), Дани Сордо, Роберт Кубица и Мадс Остберг.

Бил съм в доста списъци през последните години и се научих да не влагам кой знае какви надежди. Ако човек погледне в двете ралита, в които участвах тази година, е лесно да види първото нещо: че и двата пъти излетях от трасето. Една книга обаче не се преценява само по корицата. В тези надпревари имаше страшно много положителните неща – повече, отколкото негативни. Да, негативите бяха големи и реално няма краен резултат, но всичко останало бе на мястото си – коментира Мийк.

Крис кара Ситроен DS3 WRC във Финландия и Австралия. Матон по принцип го харесва като пилот от години, но не бе никак доволен от случилото се – особено във второто състезание, когато бе дал една-единствена инструкция на ирландеца: да завърши.

Самият Мийк обаче смята, че представянето му е демонстрирало потенциал, като се има предвид колко време не бе карал WRC:

Да не си сядал в дадена кола и да се справиш така във Финландия, след това да отидеш в Австралия без да си карал след Финландия, където да спечелиш квалификационната отсечка – едва ли някой би могъл да отрече, че има потенциал. Да, някои малки неща трябва да се оправят, но това става, когато знаеш, че ти предстоят надпревари. Тогава си в състояние да планираш, съзнанието ти е по-свободно. При еднократно участие всеки завой ти е последен. Но просто ситуацията е такава.

Мийк допълни, че този сезон е получил фантастични възможности, особено като се има предвид, че само преди три-четири месеца караше една от нулите на рали Корсика и нямаше никакви планове.

Изведнъж името ми е обратно в шампионата и случилото се бе невероятно положително за мен. Не постигнах това, за което ме помолиха в Австралия и затова не получих шанс да карам във Великобритания. Не мога да очаквам награда за нещо несвършено. Но е хубаво да знам, че все още мислят за мен и че станалото по време на Финландия и Австралия не е незабелязано. Дали ще се материализира в нещо, не знам – допълни Крис.