Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мик Шумахер доволен от днешния ден

Мик Шумахер доволен от днешния ден

2953
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер, снимка Алфа Ромео
Мик Шумахер заяви, че днешната първа тренировка е била много полезна за него. Мик трябваше да кара на мястото на Антонио Джовинаци в първата свободна тренировка, но сесията бе отменена поради лошите метеорологични условия на пистата Нюрбургринг. Синът на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер е лидер във F2 и се очаква да е част от F1 догодина.

„Очевидно не съм щастлив че отмениха тренировката и нямах възможност да запиша обиколка.  Знаехме, че времето на Нюрбургринг е променливо. Надявахме се да не вали, но това не се случи. Подготовката ми е добра и събрах много полезна информация за представянето на болида“, сподели Мик Шумахер. 

Шумахер е част от академията за млади пилоти на Ферари. Според слуховете догодина Мик ще бъде съотборник на Кими Райконен в тима на Алфа Ромео. Тази година Мик е претендент за титлата във F2 и е лидер в класирането преди финалните надпревари в Бахрейн.

„Сега съм фокусиран да завърша шампионата във F2. В момента сме в добра позиция и вярвам, че ще постигнем успех“, обобщи Мик Шумахер.