Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мик Шумахер официално стана част от академията на Ферари

Мик Шумахер официално стана част от академията на Ферари

301
0
Мик Шумахер

Мик Шумахер официално стана част от академията за млади пилоти на Ферари. Синът на Михаел Шумахер бе близо до контракт през последните седмици, като се появиха информации, че германецът е отказал предложение да се присъедини към школата за млади състезатели на Мерцедес, катое  предпочел офертата на Ферари.

Сега сделката е факт, като освен Мик, към академията на Скудерията ще се присъединят още пилотите от Формула 2 Калъм Илот и Джулиано Алези, както и Маркус Армстронг, Робърт Шварцман, Енцо Фитипалди и Джанлука Петекоф.

„За някой като мен, който познава Мик от неговото раждане, няма съмнение, че да приветстваме Шумахер във Ферари има специално емоционално значение, каза новия спортен директор на Скудерията Матиа Биното. – Избрахме него заради таланта му, човешките и професионалните качества, които той вече показа, въпреки сравнително ранната си възраст.“

Самият Мик коментира новината: „Повече от очевидно е, че Ферари има голямо място в моето сърце откакто съм роден, както и голямо място в сърцата на хората от семейството ми. Много съм доволен от тази възможност.“

През този сезон Мик, който стана шампион в европейската Формула 3 за 2018 г., може да получи шанс да прави тестове за Ферари във Формула 1 в някои от изпитанията по време на сезона.