Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мик Шумахер организира барбекю за екипа на Хаас за Англия-Германия довечера

Мик Шумахер организира барбекю за екипа на Хаас за Англия-Германия довечера

1536
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер с част от екипа си; снимка: Хаас

Мик Шумахер организира барбекю за отбора си Хаас за футболния мач между Германия и Англия тази вечер. Срещата е осминафинал от европейското първенство, което бе отложено през 2020 г. заради пандемията от коронавирус.

Като добър домакин Мик каза, че ще се опита да си намери някаква неутрална фланелка, за да не се противопоставя с някои от английските си механици.

„Да видим какво ще открия!“, засмя се 22-годишният пилот. „Не искам да рискувам бой. На грила ще има пържоли и наденички, както и някои деликатеси от региона. Аз по принцип не съм особен майстор…“, призна синът на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер.

Темата за европейското първенство по футбол не е обсебила падока, но доста хора следят мачовете. В Алпин дори организираха двубой между пилотите си Фернандо Алонсо и Естебан Окон. Вместо малки вратички използваха входа към боксовете, пред който състезателите изпълняваха дузпи. А след като нито единият не надделя в „редовното време“, играха до внезапна смърт.

С наближаването на лятната пауза пък все повече се говори за това кой пилот къде ще кара догодина. Името на Мик Шумахер се свързва с Алфа Ромео

Подобни приказки имаше и миналата година преди официално да бъде оповестено, че младежът отива в Хаас.

„Аз лично живея в настоящето и не мисля какво ще стане догодина. Да видим как ще се развият нещата“, бе краткият коментар на пилота.

Според Йос Верстапен Мик върши добра работа с кола, която е трудна за управление.

„Тази година той учи, а през следващия сезон автомобилите ще са нови. Мисля, че Хаас ще имат още по-голяма подкрепа от Ферари тогава. А в Хаас Мик вече върви по-добре от [Никита] Мазепин – не се върти толкова, справя се по-прилично с напрежението. Срещнах Корина [Шумахер] след първата му година във Формула 4 и тя ме попита накъде да продължат. Казах им да отиде в Према, защото те бяха най-добрите във Формула 4 и Формула 3 тогава. Те това и сториха“, разказа бившият пилот от Формула 1, който бе съотборник на Михаел Шумахер.