Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мик Шумахер разкри най-важния урок, който е научил през първата си година...

Мик Шумахер разкри най-важния урок, който е научил през първата си година във Формула 1

2066
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер, снимка Хаас

Мик Шумахер разкри най-важния урок, който е научил през първата си година като пилот от F1.

Новобранският сезон за пилота на Хаас не премина по най-добрия начин. Американският тим разполагаше с най-слабата кола на стартовата решетка след като вложи всичките си ресурси за 2022. Мик не успя да попадне в зоната на точките, като най-доброто му постижение бе 12-та позиция от Гран при на Унгария. Според него 2021 година е била много образователна и е доволен от представянето си.

Влизайки в първенството като шампион от Формула 2, Мик имаше смесен сезон с няколко инцидента. Въпреки това скоростта му бе по-добра от тази на съотборника му Никита Мазепин. Помолен да погледне назад през годината и да посочи кой е най-важният урок, който е научил, Шумахер заяви, че е успял да свикне с управлението на уникалните гуми на Пирели.

„Мисля, че най-вече как да управлявам гумите на Пирели. Очевидно те имат много специален и специфичен начин за боравене с тях. Имате много малък прозорец и ако го изпуснете, това е доста лошо“, сподели Шумахер пред различни медии.

„Това е просто нещо, с което свикнах и екипът ми помогна много. Затова в момента се чувствам толкова комфортно“.

Шумахер продължи да разсъждава върху върховете и паденията си през дебютната си кампания. Германският състезател посочи като особен акцент привличащата окото защита срещу Макс Верстапен в Унгария.

„Имах някои добро моменти през 2021. Успях да се боря малко с Макс Верстапен в Будапеща. Също така намерих място в Q2 на Истанбул парк. Така че имахме някои върхове и спадове, от които научих много полезни неща. Надявам се да съм достатъчно готов за новото предизвикателство, което ме очаква тази година“, добави германецът.

Тъй като болидът на Хаас се оказа изключително труден за каране и нямаше никакви актуализации, Шумахер каза, че неговият сезон е бил всичко друго, но не и лесен.

„Извлякохме най-доброто от колата. Единственото сравнение бе моят съотборник. Успяхме да се сработим добре. Опитваме да се доближим до Уилямс. Намалихме доста изоставането си от тях през втората половина на 2021. Определено сме по-близо до тях и Алфа Ромео, което не очаквахме да се случи. Като цяло сме доволни от постигнатия резултат“, завърши Мик Шумахер.