Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мик Шумахер: Сравненията с баща ми не са проблем

Мик Шумахер: Сравненията с баща ми не са проблем

1077
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер, снимка: Према

Мик Шумахер заяви, че за него сравненията с баща му Михаел Шумахер не са проблем. Той дори твърди, че успехите, които е постигнал 7-кратния шампион във F1, са нещо, което го вдъхновява.

„Да бъда сравняван с моя баща никога не е било проблем за мен, каза Мик. – Просто е. За мен да бъда сравняван с най-добрия пилот в историята на Формула 1 е цел, която искам да постигна.

Фактът, че баща ми е моят идол е нещо специално. Чувствам се поласкан да бъда сравняван с него. Аз все още мога само да се уча и да се опитвам да постигна прогрес.“

Мик спечели титлата в европейската Формула 3 миналия сезон. За този той ще кара във Формула 2 за екипа на Према. Сезонът в сериите започва на 29 март в Бахрейн. Относно разликите между двата шампионата, Шумахер коментира:

„Стъпката от Формула 3 към F1 всъщност не е толкова голяма. Най-трудната част е да разбера напълно гумите на Пирели. Имаме много по-висока скорост и повече притискане. Затова предизвикателството е страхотно.

Мога да науча много от академията за млади пилоти на Ферари. Искам да се възползвам максимално от нея. Там ме посрещнаха като в семейство, което винаги е било част и от моето семейство.“