Начало Рали Микелсен горд от представянето си в Аржентина

Микелсен горд от представянето си в Аржентина

34
0
Андреас Микелсен

Шампионът от IRC Андреас Микелсен не успя да финишира в рали Аржентина, но въпреки това остана доволен от представянето си в петия кръг от световния шампионат.

Норвежецът бе с Шкода Фабия S2000 и стигна до 15-и от 19-те етапа, след което счупено предно дясно окачване го извади от борбата.

Микелсен водеше много ожесточена битка със съекипника си Себастиен Ожие, а французинът още в течение на ралито обясни колко е впечатлен от Андреас.

Помислих, че съм спукал гума, защото колата едва завиваше в левите криви. Положението постепенно се влошаваше, докато накрая просто трябваше да спра. Беше наистина странно, тъй като реално нямаше видим проблем. Явно бе техническа повреда – обясни 22-годишният пилот.

Въпреки малшанса норвежецът се радваше на скоростта си допреди отпадането, тъй като това бе първото му състезание в Аржентина.

И двамата с Ола (Флоен, навигатора му – б.р.), както и целият отбор, свършихме изумителна работа и сме много щастливи. Демонстрирахме добра скорост и вървяхме наравно с Ожие. Освен това показахме постоянство през целия уикенд, а и не допуснахме сериозни грешки. За съжаление не стигнахме финала, но свършеното по време на това рали ни кара да се гордеем – сподели състезателят.