Начало Рали Микелсен спечели рали Азорски острови

Микелсен спечели рали Азорски острови

74
0
Андреас Микелсен

Андреас Микелсен (Шкода Фабия S2000) направи перфектен старт в Intercontinental Rally Challenge (IRC), спечелвайки първия кръг за 2012 г. – рали Азорски острови. Той надделя над Юхо Ханинен (който управлява същата като неговата кола), а трети остана Бриан Буфие (Пежо).

Норвежецът бе категоричен още от началото на днешния последен ден на надпреварата. Той взе четири етапни победи и въпреки че Ханинен спечели последната, то Андреас вече бе твърде напред с аванс от 25 секунди.

Наистина перфектен старт за сезона. Не можеше да е по-добре – коментира Микелсен. – Битката с Юхо не бе лека през цялото време. Но пък се получи страхотно. Отборът свърши перфектна работа и преди, и по време на ралито, а сега ще си изкараме добре и след състезанието.

Завъртане на Ханинен вчера не му помогна в двубоя с Микелсен. Финландецът съжаляваше за допуснатата грешка, но в същото време призна и че съперникът му просто е по-бърз.

Целта беше да преследваме победата, но този уикенд не можехме да победим Андреас. Той не сбърка никъде, а аз направих голям пропуск – заяви той.

Буфие пък бе единственият пилот на Пежо в топ 5. Инцидент на Бруно Магалаеш от вчера го остави необезпокояван на трета позиция. Той обаче финишира на цели две минути от победителя, което може да повлияе на опитите му да си осигури пълна програма за сезона.

Четвърти се нареди германецът Сеп Виганд, надделял над сънародника си Херман Гаснер младши (и двамата с Шкоди).

В топ 10 влязоха още Рикардо Моура (Мицубиши), Олександр Салюк (Форд), Серхио Силва (Субару), Рубен Родригес (Мицубиши) и Мигел Барбоса (Мицубиши).