Начало Рали Микелсен впечатли Ожие с карането си в Аржентина

Микелсен впечатли Ожие с карането си в Аржентина

27
0
Андреас Микелсен

Шампионът от IRC (Intercontinental Rally Challenge) Андреас Микелсен впечатли по-опитния си съотборник Себастиен Ожие с карането и представянето си в рали Аржентина.

Французинът е с пълна програма през 2012 г., за да поддържа форма и да събира данни за догодина, когато Фолксваген ще са с Поло R WRC в първенството. Сега Ожие е с Шкода Фабия S2000, както и Микелсен. Норвежецът е с участие в отделни ралита като част от програмата на концерна за млади пилоти.

В края на първия ден от състезанието в Аржентина Андреас е седми, а Ожие – осми във временното генерално подреждане. Разликата помежду им е 22,8 сек, като спукана гума забави френския пилот, а техническа повреда наруши ритъм на съотборника му.

Състезанието определено е интересно, тъй като Андреас работи здраво и битката помежду ни е ожесточена. Аз загубих 50 секунди заради спуканата гума и друга, която се отдели от джантата. Нямах повече резервни и трябваше да внимавам много, особено на по-трудните участъци. След това обаче счупено окачване коства на Андреас 25 секунди. Ралито е много дълго и се надявам да продължим да се борим по същия начин до финала – коментира Ожие.