Начало MotoGP News Милър и Баная похвалиха представянето на новобранците в MotoGP през 2021

Милър и Баная похвалиха представянето на новобранците в MotoGP през 2021

391
0
Франческо Баная и Джак Милър
Франческо Баная и Джак Милър, снимка Дукати

Джак Милър заяви, че скоростта на новобранците в MotoGP го притеснява. Въпреки това пилотът на Дукати е много щастлив да наблюдава техния напредък по време на сезона. 

През последните години MotoGP се радва на бум от бързи млади таланти, които постигат невероятни резултати. Най-изявените от тях са световните шампиони Фабио Куартараро и Жоан Мир, както и победителите в Гран при Франческо Баная, Мигел Оливейра, Брад Байндър и Хорхе Мартин.

Мартин дебютира през 2021 и спечели първата си квалификация в едва втория си опит. След това се качи на подиума и триумфира в Гран при на Щирия. Другият новак, който направи голямо впечатление бе Енеа Бастианини. Италианецът караше мотор от 2019 за тима на Авинтия Дукати. Това не му попречи да спечели два подиума и често да попада в топ 10. В последното състезание от изминалата кампания Мартин потегли от полпозишън и помогна за историческа първа тройна победа за Дукати.

Милър похвали Хорхе и отбеляза бързината на младите таланти през последните години.

„Моторът на Дукати не е никак лесен за управление. На пръв поглед изглежда лесно, но повярвайте ми, не е“, сподели Милър.

„Скоростта на новобранците ме притеснява. Със всяка изминала година стават все по-бързи и по-бързи. Пеко оглави класирането в теста на Сепанг в новобранския си сезон. Представянето му бе впечатляващо“.

„Хорхе също свърши страхотна работа. За съжаление пропусна няколко състезания поради контузия. Въпреки това се завърна още по-бърз и спечели състезание. Показа професионализма, който на мен ми липсваше през 2015. Успя да донесе първи успех на Прамак и стана новак на годината. Това е наистина впечатляващо постижение за всеки един новобранец“.

‘Той е напълно завършен пилот. Бастианини също понякога ме изнервяше. Знам какво е чувството да бъдеш изпреварен от по-стар мотоциклет. Представям си как са се почувствали Дови или Петручи, когато минавах пред тях“.

„Това ме кара да се усъвършенствам все повече и повече. Невероятно е да видим колко добре се справят на такава възраст и ще стават все по-бързи с напредване на времето“. обобщи Джак Милър.

Съотборникът на Милър Франческо Баная също похвали Хорхе Мартин и Енеа Бастианини. Вицешампионът за 2021 заяви, че испанецът е научил някои неща, които той е пропуснал през първия си сезон в кралския клас.

„Мартин свърши повече от добра работа през тази година. Спечели квалификация още във втория си състезателен уикенд. След това спечели първото състезание в Австрия. Ако не бе този инцидент в Портимао имаше реална възможност да бъде претендент за титлата. Мисля, че той трябва да бъде много щастлив от това, което е постигнал“, каза Баная.

„Нашият мотор не е от най-лесните за каране. От самото начало Хорхе научаваше нещата много по-бързи в сравнение с мен през 2019. През изминалия сезон се чувствах много добре върху мотора. Дукати свършиха страхотна работа през зимата и бяха в основата на това да спечели няколко победи“.

„Бастианини също свърши невероятна работа. Той кара мотор от 2019, който бе много по-слаб в сравнение с този от тази година. Въпреки това се качи два пъти на подиума и често намираше място в челната десетка“, завърши Франческо Баная.