Начало MotoGP News Милър: Моторът на Дукати е конкурентен на всички писти

Милър: Моторът на Дукати е конкурентен на всички писти

175
0
Джак Милър, Дукати
Джак Милър, снимка Дукати

Джак Милър вярва, че моторът на Дукати е конкурентен на всички писти от сезон 2022 в MotoGP. Според него вече не съществува теорията, че някои трасета са по-подходящи за мотора на италианския производител.

В последното десетилетие Дукати определено страдаше на писти, които изискваха по-пъргав мотоциклет. Марката от Болоня имаше сериозни проблеми с недозавиването на машината.

Традиционно пистите, на които конските сили са ключова характеристика, пасват перфектно на мотора на Дукати. От друга страна, моделът Десмоседичи вече няма толкова големи затруднения на по-технични трасета.

Досега Дукати взе победи на бивши слаби места като Асен, Херес и Тексас. Това са все трасета, които никак не пасват на характеристиките на мотора. Италианският производител спечели и надпреварите на традиционно силни вериги като Лосаил, Льо Ман и Муджело.

Тъй като Дукати Десмоседичи се смята за един от най-добрите универсални пакети в MotoGP, Милър заяви, че вече не трябва да подхожда към състезанията с мисълта, че предстоящата писта не е благоприятна за мотоциклета.

„Моторът на Дукати е конкурентен на всички писти“, каза Милър.

Исторически погледнато, Муджело и Барселона са две от най-лошите ми писти, а не най-добрите. Заксенринг и Асен винаги са били едни от любимите ми вериги.“

„Ситуацията на Заксенринг беше много подобна. В миналото страдахме много там, но тази година изглежда, че пистите, с които като пилот наистина се справяш добре, винаги могат да ти дадат малко повече.“

И почувствах, че успях да го направя на Заксенринг и завърших на трета позиция.“

След първите 11 кръга от сезон 2022 в кралския клас, Дукати има комфортен аванс в шампионата при конструкторите. Италианците водят със 74 точки пред Ямаха и с 91 пред Априлия.

Ситуацията при пилотите обаче не е толкова розова. Най-предно класираният състезател е Йохан Зарко от тима на Прамак Дукати. Въпреки че имат по три успеха след старта на сегашната кампания, Баная и Бастианини нямат нужното постоянство, да са по-близо до Куартараро.

Италианският производител все още не е посочил заместник на Джак Милър. Австралиецът ще премине в екипа на КТМ, заменяйки Мигел Оливейра. Дукати все още не може да избере между Хорхе Мартин и Енеа Бастианини. Двамата подписаха нови договори с марката от Болоня, но не се знае в кои отбори ще се състезават.