Начало Moto News Mилър получи наказание след инцидента с Куартараро

Mилър получи наказание след инцидента с Куартараро

286
0
Джак Милър
Джак Милър, снимка Дукати

Джак Mилър получи наказание след инцидента с Фабио Куартараро. Пилотът на Дукати блокира своя колега от Ямаха по време на квалификацията за Гран при на Аржентина. Неприятната случва между двамата състезатели бе разгледана от стюардите след края на сесията. В крайна сметка бе взето решение Милър да потегли предстоящата надпревара с три места по-назад на стартовата решетка. По този начин австралиецът ще започне състезанието на пистата Термас де Рио Ондо от 14-та позиция.

Веднага след финала на Q2, Куартараро коментира ситуацията между него и Милър.

Честно казано, на тази писта, ако не направиш добра първа обиколка, просто губиш. Шестият завой е много труден. В който буквало все едно се въртиш. Веднага щом се окажеш в лявата част на гумата, започваш да се въртиш и имаш по-голямо задвижване“, каза Куартараро. 

„По принцип Джак не беше на линията. Когато караш на четвърта предавка  в такъв тип завой, е много обезпокоително да има някой пред теб, който се движи бавно. Така че за мен не е честно някой състезател да се движи толкова бавно на състезателната траектория.“

Това е всичко, което можах да направя. Зная къде губим най-много време. Мисля, че никога през живота си не съм спирал толкова късно и силно на пети завой на пистата.“

Дадох всичко от себе си. Класирането на втора редица може би не е най-доброто, което можехме да получим. Смятам, че сме в добра позиция за състезанието, като се има предвид, че имаме темпо, което не е най-доброто, но не е никак лошо“, завърши Фабио Куартараро. 

Спорът между Милър и Куартараро започна още в Гран при на Индонезия. Тогава пилотът на Дукати разкритикува стила на каране на световния шампион.

След като се класира 11-и, Милър разбра, че ще получи наказание от три места на стартовата решетка за днешното състезание.

Сесията на австралиеца бе помрачена от катастрофа в началото на завой 1. Пилотът на Дукати изрази своето мнението след решението на комисарите на ФИМ.

„Казаха ми, че имам наказание, според което ще потегля три позиции по-назад стартовата решетка.“

Не знам какво искат от мен. Смених мотора и костюма, за да се чувствам удобно. Не разбирам. Но както и да е, не е като да съм се опитвал умишлено да преча на някого“, сподели Милър.

Наказанието на състезателя на Дукати ще повиши с едно място Брад Биндер от KTM, лидера в шампионата Енеа Бастианини (Грезини Дукати) и съотборникът на Милър Франческо Баня.

Италианецът се размина с наказание, след като допусна грешка във втората свободна тренировка.

Четирикратният победител в състезанието търсеше свободна писта в последните етапи на съботната сесия в Аржентина, за да се опита да направи бърза обиколка и да си осигури място в Q2.

За негово нещастие, в последния сектор той се сблъска с много трафик и беше видимо разочарован, преди да започне да спира извън трасето на правата, за да попречи на колоната от състезатели зад него да го преследва.

В крайна сметка Баная отпадна в Q1 и не успя да излезе от сесията. Състезателят на Дукати даде 14-то време, но стартира 13-ти след наказанието на неговия съотборник Джак Милър.

„Искам да се извиня на останалите състезатели, каза Баная.  „Но когато си нервен, правиш грешкиСгреших и поемам вината за моята постъпка.“

В момента, в който влязох в стаята на стюардите, просто се извиних за това, което съм направил. Те разбраха ситуацията и ми казаха само да се опитам да бъда по-внимателен и да се опитам да бъда по-разумен в този случай.“