Начало Избрани Милиардер от Хонконг не се отказва от намерението си да влезе в...

Милиардер от Хонконг не се отказва от намерението си да влезе в F1

784
0
Формула 1, F1, падок
снимка: Майкъл Потс

Милиардерът от Хонконг Калвин Ло не се отказва от намерението си да влезе в F1. Застрахователният магнат заяви, че планира да подкрепи един от отборите, които ще кандидатстват за участие в световния шампионат.

Ло проявява сериозен интерес към F1 от миналата година. Милиардерът е един от потенциалните инвеститори в спорта. Първоначално той не беше категоричен дали иска да обедини усилията си със съществуващ отбор или да се включи в напълно нов проект.

Сега изглежда, че той предпочита да обедини усилията си с някой от потенциалните нови отбори, които искат да се присъединят към F1.

Ло не разполага с много време за реакция, тъй като крайният срок за подаване на официални заявки за бъдещите отбори е 30 април. От друга страна ФИА заяви, че срокът може да бъде удължен заради „административни причини.“

Известно е, че роденият в Канада Калвин Ло е главен изпълнителен директор на най-големия животозастрахователен брокер в света [R.E. Lee International]. В момента се предполага, че той разговоря с редица екипи и пилоти от бранша за създаване на нова компания. 46-годишният бизнесмен разполага с лично богатство, оценявано на $1.7 млрд. (1.4 млрд. паунда). Ло може да оглави консорциум, включващ някои от най-богатите азиатски инвеститори, или пък може да сформира отбор със собствени средства

Говори се, че милиардерът от Хонконг вече има участие в екипа на Уилямс и е свързан с компанията Дорилтън Кепитъл. Ло обаче така и не разкри дали има нещо общо с американската инвестиционна компания, която закупи отбора от Гроув през 2020 г.

„Бих могъл да кажа, че има участия чрез инвестиционни компании за съвместно инвестиране в този екип. Смятам, че това е максимумът, който мога да кажа, особено сега, когато вероятно ще кандидатстваме за нов отбор за 2026-та“, сподели Ло пред Ройтерс.

Ройтерс посочва, че Ло няма да подкрепя кандидатурите на Андрети Кадилак и Хайтек. Това предполага, че той може да инвестира в Panthera Team Asia.

„Вярвате или не, финансовата част всъщност не е най-големият проблем за мен. Това е обединяване на всички експертни познания, механици и целия екип в едно цяло. В момента има няколко възможности, които се очертават. Поне мога да призная, че разговаряме доста сериозно с няколко тима.“

„Просто съм тук и чакам, гледам докладите, гледам числата и се уверявам, че всичко изглежда добре в дългосрочен план“, добави Ло.

Ло каза, че един от екипите, с които е разговарял, вече е подал заявление за участие в F1. Той също така добави, че ръководството на спорта се е фокусирало твърде много върху Щатите. Според него, Формула 1 трябва да обърне повече внимание на Азия.

„Мисля, че има много повече азиатски играчи и инвеститори, които искат да се занимават с този спорт – те са повече, отколкото можем да си представим“, каза Ло.

„Имам щастието да познавам много от тях. Честно казано някои изразиха интереса си да се включат, така че консорциумът обединява ресурсите си.“

Милиардерът от Хонконг също така добави, че би искал да привлече повече азиатци в спорта. „Бих искал F1 да включва повече от Азия, повече азиатски таланти. Искам те да не са само пилоти, но и да работят зад кулисите“, каза още Калвин Ло.