Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Минарди: Скоростта на Лотус и връщането на Макларън в челото могат да...

Минарди: Скоростта на Лотус и връщането на Макларън в челото могат да помогнат на Алонсо

45
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо е фаворит за спечелването на световната титла във Формула 1, твърди Джанкарло Минарди. Сезон 2012 г. определено е необикновен – 7 различни пилоти са печелили състезания до момента, като единствено испанецът е с три успеха и има 40 точки аванс в генералното класиране пред втория Марк Уебър (Ред Бул).

Според Минарди двукратният шампион има всички шансове да запази предимството си, особено като се има предвид темпото, демонстрирано от състезателите на Лотус Кими Райконен и Ромейн Грожан, тъй като се смята, че скоро те ще се намесят в битката за победи.

Всички знаеха, че уикендът в Унгария ще е труден за Ферари и според мен резултатите на тима от там са точно отражение на настоящата им форма. Алонсо обаче отново даде най-бързата си обиколка в края на надпреварата и показа огромна решимост в защитата на петото място. Авансът му е страхотен успех – и за него, и за Ферари, но те няма да спрат сега – заяви Минарди.

Няколко са факторите, които могат да помогна на Фернандо в битката, продължава италианецът:

Двубоят между пилотите на Ред Бул Уебър и Себастиан Фетел може да е в негова полза, както и скоростта на Лотус, и възвърнатата бързина на Макларън. В Будапеща видяхме изумителен Лотус. Ако бяха направили по-добра квалификация, щяха да се борят за победата. Видяхме и много добър Райконен. За съжаление екипът плати цената за неопитността на някои от хората на питуола. Спа и Монца наистина ще са решаващи стартове. През месеца почивка отборите имат шанс да направят последни подобрения, но на бързо трасе като Спа Лотус ще са фаворити, защото колите им стоят изключително в скоростните завои.

Минарди отбеляза, че представянето на Ред Бул не бе безпроблемно и даде за пример факта, че Уебър не се справи с Бруно Сена (Уилямс).

Може би развитието на автомобилите на ръба на правилата оказва негативно влияние върху цялостния процес. Промените в Макларън от Германия насам пък дадоха шанс на Люис Хамилтън, въпреки че той още е далеч от челото на подреждането при пилотите. Ако те поддържат топпозииции, това би било страхотна помощ за Ферари, където не могат да разчитат на особен принос от страна на Фелипе Маса – допълни той.