Начало Автомобили Mini Countryman №250 000 слезе от конвейра на завода в Грац

Mini Countryman №250 000 слезе от конвейра на завода в Грац

67
0
Mini Countryman

Mini Countryman №250 000 слезе от конвейра на завода в Грац и това бе повод за компанията да се върне към началото на нова глава в своята история, поставено с въвеждането на пазара на този модел и навлизането в нов автомобилен сегмент.

Своеобразният юбилей идва само две и половина години след старта на производството е категорично доказателство, че характерната радост от шофирането и типичния стил на марката MINI гарантират въодушевление и в сегмента на компактните премиум автомобили.

Голямото търсене в световен мащаб е потвърждение за успеха на стратегията за последователно разширяване на моделната гама на Mini – смята Харалд Крюгер, член на управителния съвет на BMW AG, MINI, Motorrad, Rolls-Royce и Aftersales BMW Group.

Mini Countryman е първият модел в повече от 50-годишната история на марката, който предлага четири врати, голям заден капак, както и до 5 места за пътници и гъвкав багажник с вместимост от 350 до 1170 литра. Иновативната концепция прави уникалното за бранда Go-Cart Feeling атрактивно и достъпно за нови целеви групи, които могат да оценят както допълнителната функционалност, така и осезаемо по-добрия баланс между пъргавина и комфорт на возене при дълги пътувания. Това е и първото Mini, което опционално се предлага със системата за двойно задвижване ALL4. Променливото разпределение на мощността между предните и задните колела позволява излизане и извън утъпканите пътища.

Опционалната система ALL4 в момента се предлага за вариантите Mini Cooper S Countryman (135 кВт/184 к.с.), Mini Cooper SD Countryman (105 кВт/143 к.с.) и Mini Cooper D Countryman (82 кВт/112 к.с.). Освен това се предлага и изключително спортното Mini John Cooper Works Countryman, при което двойното задвижване е серийно, за да може мощта на разработения благодарение на натрупания от моторните спортове опит двигател с 160 кВт/218 к.с. уверено да се превръща в екстремна радост от шофирането при всякакви ситуации на пътя. Моделната гама се допълва от версиите с предно задвижване Mini Cooper Countryman (90 кВт/122 к.с.), Mini One Countryman (72 кВт/98 к.с.) и Mini One D Countryman (66 кВт/90 к.с.). Всички модели с изключение на Mini One D Countryman могат да бъдат оборудвани с опционалната 6-степенна автоматична трансмисия като алтернатива на серийната 6-степенна механична скоростна кутия.