Начало Автомобили MINI Countryman – новото издание на първото MINI с 4 врати е...

MINI Countryman – новото издание на първото MINI с 4 врати е още по-добро

714
0
Mini Countryman

Новото издание на MINI Countryman – първото MINI с четири врати, голям заден капак, пет места и опционално задвижване на четирите колела – е със среден разход на гориво от 7,1 – 4,2 л/100 км и СО2 емисии от 165 – 111 г/км. Автомобилът притежава всестранен талант за гъвкава мобилност и активен лайфстайл, продължавайки историята на успеха на премиум компактния модел, от който са продадени над 350 000 екземпляра по целия свят.

Автомобилът е с целенасочени модификации на дизайна, още по-добри динамични характеристики, оптимизиран разход и вредни емисии и повишена мощност при новото MINI Cooper S Countryman. На пазара ще бъдат въведени всички модификации, включително върховия спортист MINI John Cooper Works Countryman през юли 2014 година.

Впечатляващи акценти изтъкват индивидуалната интерпретация на типичния за MINI дизайн на каросерията. Значителното подчертаване на специфичните размери и пропорции сигнализира за гъвкавата функционалност и многостранния спортен дух на всякакъв терен. Характерната шестоъгълна решетка на радиатора подсилва излъчването на вертикалната предна част. Визуалните защитни елементи на предната и задната броня, както и страничните прагове, вече са серийни в комбинация с двойното задвижване MINI ALL4 (с изключение на MINI John Cooper Works Countryman) и опционални алуминиеви джанти с понижено тегло и оптимизирани аеродинамични качества.

Моделът е с нови цветове на лаковото покритие Jungle Green – зелен металик, Midnight Grey – сив металик и Starlight Blue – син металик. Допълнителна индивидуализация е възможна чрез контрастни цветове на покрива и корпусите на страничните огледала, ленти по предния капак и Sport Stripes, както и предлаганият за пръв път за опционален екстериор – Piano Black.

В интериора оформлението на детайлите е по-фино, с оптимизиран акустичен комфорт и подсилена премиум характеристика в купето. Колата е с необикновено висока гъвкавост благодарение на регулируемата надлъжно с 13 см задна седалка и сгъваемите в съотношение 40:20:40 облегалки с регулируем наклон. Вместимостта на багажника може да бъде увеличена от 350 до 1170 литра.

Всеобхватната гама от задвижвания включва четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели. Всички агрегати вече отговарят на нормата за вредни емисии EU6. Мощността за MINI Cooper S Countryman е повишена с 5 кВт до 140 кВт/190 к.с. Благодарение на разширената технология MINIMALISM и подобрената аеродинамика са оптимизирани динамиката и разходът на гориво.

MINI Countryman получи върховата оценка от 5 звезди при краштеста на Euro NCAP благодарение на богатото серийно оборудване по отношение на активната и пасивната сигурност. Тя вече е допълнена с индивидуален за всяка гума контрол на налягането и дневни светлини.

Моделът предлага висококачествено серийно оборудване и голям избор от опции за допълнителна радост от шофирането, повишен комфорт и максимална индивидуализация.

Всеобхватната In-Car-Infotainment програма на MINI Connected повишава удоволствието от управлението. Тя е с уникална функционалност и възможност за постоянно разширяване на възможностите чрез Apps с интеграция на смартфона в автомобила. Налични са и типичните за MINI функции като Mission Control, Dynamic Music, Driving Excitement и MINIMALISM Analyser. Достъпът до интернет позволява ползването на социалните мрежи като Facebook, Twitter, foursquare и Glympse, получаването на RSS Newsfeeds, както и развлекателните предложения на AUPEO!, Stitcher, Deezer, Audible, Napster/Rhapsody и TuneIn.