Начало Автомобили Mini Countryman „паркира” под моста на влюбените

Mini Countryman „паркира” под моста на влюбените

582
0
4х4,Countryman,Mini

Нетрадиционна комуникационна кампания провокира столичани в началото на пролетта. Паркинг само за MINI под „моста на влюбените“ пред НДК изненадва и впечатлява забързаните минувачи и шофьорите, хванати в капана на софийския трафик. Освен, че разнообразява градската среда и сивото ежедневие, кампанията представя една различна гледна точка към света, типична за марката.
Паркинг само за MINI e вторият етап на комуникационната кампания MINI COUNTRYMAN. Измъкни се! посветена на MINI COUNTRYMAN и включва guerilla marketing и out door. Тя има за цел да популяризира четвъртия модел на най-щурото автомобилно семейство, след MINI Hatch, MINI Clubman и MINI Cabrio.
Едновременно шокиращо различен, но и адски познат, новият модел обожава града, но обича и уединението сред природата. Countryman е интересно предложение както за дългогодишни фенове на марката, така и за нови целеви групи, на които предлага всичко по четири – за първи път има четири врати, дължина над четири метра, място за четирима възрастни и възможност за задвижване на четирите колела.
Всичко това е опаковано в типичните за марката атрактивен външен вид, превъзходно качество, типичното „go cart“ усещане при шофиране и почти безкрайни възможности за индивидуализиране.
В новия модел специфичните черти на семейството са комбинирани с по-големи размери на каросерията, по-голям просвет и четири врати. Интериорът му е практичен, удобен и с неповторим дизайнерски стил. Леко повдигнатата позиция на седене гарантира удобен и лесен достъп до автомобила, оптимизира видимостта и подчертава мощния характер на този нов модел.
Интересен акцент в интериора на MINI Countryman е уникалната Centre Rail, която се простира от предната до задната част на салона и позволява интегриране на различни видове кутии за съхранение, поставки за чаши, външни аудиоустройства, мобилни телефони и др. според индивидуалните предпочитания и удобство на водача и пътниците.
MINI Countryman се предлага с три бензинови и три дизелови двигателя, отговарящи на стандартите Евро 5. Мощността им варира от 90 к.с. (MINI One D Countryman) до 184 к.с. (MINI Cooper S Countryman).
От пролетта на 2011 г. в гамата на автомобила бе добавен и нов по-мощен дизелов двигател. Новият агрегат е с работен обем от два литра и мощност 143 к.с. Максималният му въртящ момент от 305 Нм е на разположение между 1750 и 2700 об./мин. Така освен ефективно съотношение мощност/разход на гориво са налични и предпоставки за подчертано спортен стил на шофиране.
Модификациите имащи добавката Cooper в обозначението си могат да бъдат оборудвани с с постоянно задвижване на всички колела MINI ALL4.