Начало Автомобили Mini John Cooper Works Countryman ALL4 Dakar Winner 2013 – духът на...

Mini John Cooper Works Countryman ALL4 Dakar Winner 2013 – духът на Дакар на пътя

54
0
Mini John Cooper Works Countryman,Mini John Cooper Works Countryman ALL4 Dakar Winner 2013

Mini и John Cooper Works създадоха специална версия на Countryman, вдъхновена от автомобила, спечелил и тазгодишното издание на най-тежката надпревара за издръжливост – рали Дакар.

Mini John Cooper Works Countryman ALL4 Dakar Winner 2013 е въплъщение на спортния дух, извел екипажа Стефан Петерханзел/Жан-Пол Котре до втора поредна победата в състезанието, което се проведе в началото на годината. Колата е лимитирана серия – от нея ще бъдат произведени само 11 броя, колкото са успехите на Петерханзел в Дакар. Моделът е с ексклузивен дизайн и характеристики.

Mini John Cooper Works Countryman ALL4 Dakar Winner 2013 е първият автомобил на марката, базиран върху състезателните технологии, които се оказаха толкова успешни в битките по тежкото трасе. Колата е с възможно най-стабилно поведение във всякакви условия, както и с подобрено представяне при взимането на завои.

Моделът е с 4-цилиндров турбодвигател, 160 kW/218 к.с. Задвижването е и на четирите колела. Цветовете за екстериора са директно заети от състезателната версия на Mini ALL4 Racing. Въздействието на матовото черно е подсилено с яркозелени акценти и отвън, и отвътре на колата.

Ако все пак има някакво съмнение какъв точно е този автомобил, то специалните лога върху него трябва да го разсеят. В тях са посочени годините на победите в Дакар, специално допълнение е и подписът на Стефан Петерханзел. На предните врати е изписан номер 302, с който се състезава екипажът.

В интериора зеленото е контрастният цвят за редица компоненти – лоста за смяна на скоростите, бродерии на лога на подглавниците и т.н. Специално лого – заедно със сериен номер – е разположено над жабката, воланът е спортен на John Cooper Works, седалките също са спортни, кожени – Gravity Black.

Автомобилът ще продаван ексклузивно в родината на Петерханзел Франция.