Начало Автомобили MINI прави световна премиера на John Cooper Works в Детройт

MINI прави световна премиера на John Cooper Works в Детройт

21
0

Една година след премиерата в САЩ на новото MINI британският премиум производител представя на North American International Auto Show (NAIAS) 2015 в Детройт едно друго впечатляващо допълнение в палитрата от модели. Новото MINI John Cooper Works е готово за старт и ще отпразнува световната си премиера в автомобилната столица на САЩ.

С този модел типичната за марката радост от шофирането и при най-новото поколение на MINI се издига до неустоима страст към моторните спортове. Особено мощният турбодвигател, старателно настроеното на състезателната писта окачване и аеродинамично оптимизираният дизайн на каросерията гарантират на новото MINI John Cooper Works изключителни динамични възможности.

Новият върхов спортист комбинира олицетворяваното от марката John Cooper Works въодушевление от високата мощност с последователно усъвършенстваните качества на най-новото поколение на MINI.

На NAIAS 2015 ще бъде демонстрирано, че новото поколение на оригинала в премиум сегмента на малките автомобили осигурява не само екстремна радост от шофирането, но и ново разнообразие от идеални предпоставки. Освен новото MINI с 3 врати под светлините на прожекторите ще попадне и новото MINI с 5 врати. Освен това посетителите на изложението от 17 до 25 януари 2015 година ще имат възможност да се запознаят с актуалните новости в програмата от допълнително оборудване на MINI Yours, а също и с един особено вдъхновяващ концептуален прототип.

North American International Auto Show по традиция е старт на автомобилните изложения за годината по целия свят. През 2015 година то ще се проведе за 27-ми път и е сред най-важните международни автомобилни изложения. В Cobo Center в Детройт своите актуални новости, продукти и технологии ще представят над 200 производителя. Организаторите очакват че също като през миналата година NAIAS 2015 ще привлече повече от 800 000 посетители.

Новото MINI John Cooper Works въодушевява с екстремния си темперамент, който гарантира изключителна радост от шофирането във всекидневието. Този типичен за моделите на John Cooper Works характер се гарантира от факта, че насочените към максимална мощност технологични детайли на двигателя, окачването, каросерията и кокпита са разработени и съгласувани един с друг въз основа на богатия опит от моторните спортове.

Най-важните елементи на този цялостен пакет са мощният четирицилиндров турбодвигател, спортното окачване със спортна спирачна система Brembo и ексклузивните John Cooper Works алуминиеви джанти, аеродинамичния пакет John Cooper Works и особено големите въздухозаборници в предната част, както и специфичния за модела интериор в стил на спортен автомобил. С тези ексклузивни елементи на дизайна и на оборудването новото MINI John Cooper Works са разграничава повече от всякога от другите модели в семейството на MINI. В сравнение с предишния модел то има много по-добри динамични възможности при намален разход на гориво.

При концептуалния прототип на насочените към бъдещето технологии и традиционното автомобилно изкуство са съчетани в компактен роудстър, създаден от сътрудничеството между MINI и италианското дизайнерско студио и производител на каросерии Touring Superleggera. MINI Superleggera Vision е модерна интерпретация на класически открит двуместен автомобил с британски стил и италиански дух. Прототипът е изработен старателно на ръка и е оборудван с модерно електрическо задвижване. Автомобилната концепция и дизайнът са концентрирани върху най-важното: радостта от шофирането и естетиката.

Благодарение на неподражаемите линии и оформление на повърхностите на Touring Superleggera типичните за MINI пропорции на роудстъра имат въодушевяващо излъчване. Характерната олекотена конструкция на каросерията също има принос за чистата радост от шофирането, въодушевяващата пъргавина и иновативната ефективност. Разточителните повърхности и висококачествените материали в интериора на MINI Superleggera Vision, които изглеждат особено автентично в почти оригиналното си състояние, осигуряват пуристка и непреходна естетика.