Начало Автомобили MINI като подвижна къща на колела – възможно е

MINI като подвижна къща на колела – възможно е

180
0

Моделите на MINI са удобни както за асфалтираните пътища, така и за не толкова добрите такива. На някои почитатели на марката обаче липсваше възможността да пренощуват в автомобила си. С помощта на три униката MINI демонстрира как би могло да изглежда пълноценното ползване на колата през цялото денонощие: с MINI Clubvan Camper, най-малкия премиум кемпер на света, MINI Countryman с палатка на покрива Roof Top и MINI Caravan Cowley, компактна луксозна каравана в стила на MINI.

Най-малкият премиум кемпер на света е създаден на базата на просторния MINI Clubvan. С впечатляваща вместимост на багажника зад предните седалки този модел вече се открои сред предложенията на MINI. Сега на неговата базае създадена ексклузивна къща на колела с изключително креативно оползотворяване на пространството. Зад непроницаемите за погледите странични прозорци има просторно място за спане за един човек, както и малка, монтирана на стабилни релси кухненска клетка с газов котлон и хладилник. По този начин вече няма никакви граници пред индивидуалната свобода. Много добро решение е и интегрираният ръчен душ, който окончателно символизира независимостта от удобствата на цивилизацията. Необходимият за това воден резервоар е монтиран под пода на багажника. Помислено е и за комфорта, информацията и развлеченията на борда: с помощта на MINI Navigation Portable XL можете да достигнете и до най-отдалечените точки, стационарното отопление осигурява топлина и уют, телевизорът гарантира развлечения по време на пътуване, вечерта малкият стъклен покрив открива неочаквани перспективи към звездното небе, а благодарение на багажника на покрива можете здраво да закрепите и да превозвате всякакви уреди за радостите през свободното време.

При индивидуалните и спонтанно планирани или при посещения на фестивали или събития в градовете търсенето на квартира понякога е изключително досадно. При най-новия модел на MINI вече никой не трябва да се притеснява, че няма да открие мечтаното място за нощуване – дори и извън класическите места: достатъчно е да се качите на покрива на MINI. Британският производител е създал уникат с Roof Top палатка на базата на MINI Countryman. Благодарение на интелигентното си двойно задвижване ALL4 MINI Countryman е подходящ и за пътувания извън пътищата с твърда настилка. А за да преспите на избраното от вас място, трябва просто да отворите горната половина на кутията на Roof Top палатката и да сложите възглавниците – и мобилното легло е готово. Палатката на покрива предлага място за двама и предлага съответните повърхности за спане. В затворено състояние бялата кутия на палатката Roof Top перфектно се вписва в дизайна на автомобила. По принцип палатката може без проблеми да се монтира и върху MINI или MINI Clubman и да бъде подбрана в съответния цвят.

MINI е у дома си навсякъде – това вече може да се каже и за всеки водач на MINI и неговите спътници. Луксозно оборудваната каравана Cowley е третото решение, предлагано от бранда. Уникатът MINI Cowley дава възможност спонтанно да пренощувате на току-що откритото любимо място. На борда ще откриете всичко, от каквото имате нужда: две удобни спални места под отварящия се високо заден капак на караваната; двоен газов котлон, воден резервоар с помпа и мивка, соларен модул за зареждане на акумулатора на караваната и 230-волтов контакт за захранване на хладилника, както и TV/DVD и HiFi музикална система. Караваната с впечатляващ дизайн е по-широка от MINI Clubman със само 12 см. и тежи по-малко от 300 кг.

Общото между трите униката е една идея: максимална радост при пътувания върху минимална площ – така принципът на креативното оползотворяване на пространството при MINI е мото и на ексклузивните къщи на колела.