Начало Автомобили MINI с две премиери на автосалона в Шанхай

MINI с две премиери на автосалона в Шанхай

25
0

MINI ще има две премиери за автомобилния салон в Шанхай (Китай).

По време на Auto Shanghai 2015 за първи път в страната ще бъде показан най-мощният и най-ексклузивен вариант на новия MINI John Cooper Works. Новoто поколение на върховия спортист комбинира модернизираните качества на най-новото поколение на MINI с най-мощният двигател, монтиран някога в сериен модел на марката.

Особено изражение на неподражаемото усещане при MINI се излъчва и от MINI Countryman. С четирите си врати и големия заден капак, повдигнатата позиция на седене, гъвкавия интериор, както и опционалното двойно задвижване ALL4 поема ролята на уверения всестранен талант в моделната гама на британската премиум марка. По-впечатляващо от всякога всестранните качества на компактния модел с пет врати се подчертават от MINI Countryman Park Lane. Специалният Edition модел, който също ще бъде представен на Auto Shanghai 2015, се отличава с ексклузивен дизайн и оборудване, които по убедителен начин подчертават както гъвкавата концепция за оползотворяване на пространството на MINI Countryman, така и въодушевяващия спортен дух на всякакъв терен.

С новото MINI 3 врати и новото MINI 5 врати новото поколение на оригинала присъства с два варианта на каросерията и на китайския пазар. Сега на базата на новото MINI 3 врати ще ги последва и най-мощния и темпераментен модел в историята на марката. Новото MINI John Cooper Works се задвижва от двулитров четирицилиндров двигател с технология MINI TwinPower Turbo и мощност 170 кВт/231 к.с. Повишената с 15 кВт/ 20 к.с. мощност спрямо предишния модел осигурява въодушевяваща еластичност и осезаема оптимизация на ускорението. На китайския автомобилен пазар новото MINI John Cooper Works серийно ще се оборудва с шестстепенна трансмисия Steptronic Sport. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,1 сек, а средният разход на гориво в ЕС тестови цикъл е 6,3 л/ 100 км при емисии на СО2 от 149 г/км.

Опитът от моторните спортове на John Cooper Works е ползван и при разработката на окачването, каросерията и кокпита. Спортното окачване включително спирачна система Brembo, ексклузивни 17-инчови алуминиеви джанти John Cooper Works, аеродинамичния комплект John Cooper Works и особено големите въздухозаборници, както и специфичния за модела интериор в стила на спортен автомобил в комбинация с новоразработения двигател оформят перфектно съгласуван цялостен пакет за екстремна радост от шофирането.

С двете си премиери за Китай MINI подчертава голямото значение на International Automobile Industry Exhibition в Шанхай. Изложението, което се провежда от 30 години и е известно като Auto Shanghai, е признато за най-голямото специализирано изложение на бранша в Китай. То се провежда на всеки две години, като се редува с Auto China в Пекин, и през 2013 година привлече повече от 800 000 посетители. 16-ото издание на Auto Shanghai за пръв път ще се проведе в новопостроения China Expo Convention and Exhibition Complex. Там на разположение на посетителите от целия свят са около 400 000 квадратни метра, където от 22 до 29 април ще бъдат представени нови модели, технологични иновации, аксесоари и услуги.