Начало Автомобили MINI на изложението в Москва 2012 – страстта към моторните спортове

MINI на изложението в Москва 2012 – страстта към моторните спортове

40
0
Купър

Представянето на MINI на международното автомобилно изложение в Москва през 2012 година (Moscow International Automobile Salon 2012) е подчинено на страстта към моторните спортове. На специализираното изложение, което ще се проведе между 31 август и 9 септември в руската столица британският производител на премиум компактни автомобили ще акцентира особено силно на новите модели John Cooper Works.  Специално внимание е обърнато на MINI John Cooper Works Countryman, първият изключителен атлет в палитрата на марката, който пренася до пътя мощността на разработения благодарение на опита от състезателните спортове двигател чрез системата за двойно задвижване ALL4. 

Силната и богата на традиции връзка на MINI с рали-спорта се подчертава и от разработеното специално за руския пазар Edition MINI Countryman Dakar. С този модел марката MINI ще отпразнува пълната победа на MINI ALL4 Racing в легендарното рали Dakar в началото на годината. Част от легендарния отбор X-raid Team бе и руският пилот Леонид Новицки, който заедно с германския си навигатор Анди Шулц се класира на четвърто място в крайното класиране.  

Претендент за полпозишън на пътя е и MINI John Cooper Works GP Concept, което ще бъде представено на Международното автомобилно изложение Москва 2012 и което дава доста ясна идея за това как ще изглежда съответния сериен модел. MINI John Cooper Works GP, оборудван с множество технологии от моторните спортове и тестван интензивно на северната отсечка на Нюрбургринг, вероятно ще се появи на пазара в лимитирана серия още през тази година.  

Сред новостите, които вече се предлагат при дилърите, е и MINI John Cooper Works Countryman. Новоразработеният четирицилиндров турбодвигател с мощност 160 кВт/218 к.с. гарантира забележителен темперамент. Най-мощният сериен модел на марката за цялата й история поставя нови стандарти и по отношение на практичността. Благодарение на двойното задвижване на екстремната радост от шофирането може да се насладите и извън пътищата с твърдо покритие, а в гъвкавия интериор има място за до 5 пътника.  

Шестият модел на John Cooper Works ще се предлага със серийна 6-степенна механична скоростна кутия, както и с опционална 6-степенна автоматична трансмисия. Същият избор се предлага и при другите модели на John Cooper Works, при които новото поколение на четирицилиндровия Twin-Scroll турбодвигател двигател с директно впръскване и напълно променливо управление на клапаните развива максимална мощност от 155 кВт/211 к.с. по време на Международното автомобилно изложение Москва 2012 ще бъде представена и гамата на върховия спортист с предно задвижване MINI John Cooper Works Coupé. Освен това на публиката в руската столица ще бъдат показани особено ексклузивни автомобили м типичния за марката стил като MINI Bayswater и MINI Cabrio Highgate. 

Актуални иновации в областта на In-Car-Infotainment и комуникациите се предлагат и  от най-новите допълнения в гамата на MINI Connected, които също ще бъдат показани в Москва. Интернет-базираните услуги, които стават възможни благодарение на интеграцията на Apple iPhone в системата за управление на MINI, създават базата за допълнителна радост от шофирането и за интелигентна свързаност с MINI Community.  Функциите, които освен уеб-радио включват и  достъпа до Facebook и Twitter в автомобила ще бъдат разширявани постоянно.  

Moscow International Automobile Salon 2012 се смята за най-важното автомобилно изложение за годината в Източна Европа. На него автомобилните производители от целия свят представят актуалните си модели и иновации. Специализираното изложение, което се провежда веднъж на две години и през 2010 г. привлече повече от 1 милион посетители, ще се проведе на изложбения комплекс Crocus Expo, разположен в северозападната част на руската столица.