Начало Автомобили Mini One Clubman излиза през март

Mini One Clubman излиза през март

129
0

Новият модел на Мини- One Clubman ще бъде показан на автосалона в Женева на 3-ти март тази година. Базовата цена на модела в Европа ще започва от около 14 000 Евро.

Задвижван от 1.4-литров, четирицилиндров бензинов двигател, същият с който разполага и хечбека Mini One, новият модел има всички характеристики, които са нужни, за да накарат собственика му да шофира с широка усмивка на лицето си. Мощността му е 95 к.с., като с нея са съобразени и окачването и управлението на колата, които са с малко по-спортна насоченост. Mini One Clubman се управлява почти като картинг и взима завоите гладко и стегнато.

Разхода на гориво и отделянето на вредни емисии са изключително ниски и отговарят напълно на представата за типичен член на семейството на Мини. Системите за изгасване на двигателя по време на престой на черен светофар и за регенериране на енергията от спирачките са стандарт за автомобила. Също както и 6-степенната механична скоростна кутия, като има опция и за 6-степенна автоматична, с възможност за ръчно превключване на предавките.