Начало Автомобили MINI по време на автосалона в Детройт

MINI по време на автосалона в Детройт

38
0

Новото поколение на оригинала е във фокуса на представянето на MINI на North American International Auto Show (NAIAS) 2014 в Детройт. Британската премиум марка представя новото MINI – с неподражаем, старателно модернизиран дизайн, още по-висока радост от шофирането и иновативно оборудване, което е уникално в сегмента на малките автомобили. Успоредно с най-новото попълнение в Детройт под светлината на прожекторите ще застанат и 6 други члена на семейството на MINI. Многообразието на моделната гама е по-голямо от всякога в историята на марката. Освен това посетителите на NAIAS от 18 до 26 януари 2014 година ще могат да се насладят и на новото изражение на екстремната радост от шофирането при MINI. MINI John Cooper Works Concept ще отпразнува своята световна премиера в Детройт като олицетворение на неподправената страст към моторните спортове.

26-тото издание на North American International Auto Show отново очаква повече от 800 000 посетители в Cobo Center в Детройт. Своите нови модели ще представят около 200 изложители от целия свят. NAIAS е сред най-важните автомобилни изложения в света и като традиционно начало на годината има огромно значение за автомобилния бранш.

Най-новото поколение на MINI за пореден път е израз на индивидуалния стил, на премиум качеството и висококачествената техника. С еволюционно модернизирания си дизайн, напълно новите двигатели и иновативните асистиращи системи новото MINI е по-спортно, ефективно, изразително и напредничаво от всякога. Характерното Gokart-усещане е комбинирано с оптимизиран комфорт на возене, като за пръв път по желание ще се монтират и регулируеми амортисьори. Свързаният със смяната на поколенията процес на израстване се доказва и от по-големия простор в интериора, оптимизираната функционалност, както и по-фините материали и качество на изработката в интериора.

На всичките четири места за седене в новото MINI има много по-голяма свобода на движенията, а багажникът е увеличен с около 30%. Новата концепция на индикациите и управлението, иновативните асистиращи системи и най-новите предложения на MINI Connected позволяват още по-интензивна двустранна връзка между водача и неговото MINI. Освен това новото MINI е първият автомобил от този клас, който може да бъде оборудван с LED фарове и Head-Up дисплей.

Въвеждането на пазара на новото MINI в САЩ е планирано за пролетта на 2014 година. При старта на продажбите клиентите ще могат да избират между моделите MINI Cooper и MINI Cooper S. И двата се предлагат със серийната шестстепенна механична скоростна кутия или опционалната шестстепенна автоматична трансмисия. Както скоростните кутии, така и двигателите са нова разработка. Цялата техника на задвижването, както и всеобхватно оптимизираното окачване създават идеални предпоставки за максимална радост от шофирането в сегмента на малките автомобили. Успоредно с това двигателите и трансмисиите, конструкцията с оптимизирано тегло и подобрена аеродинамика в комбинация с всеобхватната технология MINIMALISM допринасят за повишената ефективност на новото MINI.

С новото MINI британският производител на премиум автомобили поставя основите на продължението на своята глобална история на успеха. 12 години след възраждането на марката MINI се наложи и в САЩ като олицетворение на ефективна радост от шофирането, стилна индивидуалност и безкомпромисно качество. За постоянно увеличаващата се популярност допринася и последователно разширяваната гама от модели. През последните години семейството на MINI се е увеличило до общо 7 модела. Типичните за марката качества са характерни както за класическата автомобилна концепция на MINI, така и за MINI Clubman, MINI Coupe и двата създадени за радост от шофирането под открито небе модели MINI Cabrio и MINI Roadster.

За успешното навлизане на марката в нов автомобилен сегмент вече допринасят два модела. Пътят бе проправен от MINI Countryman, първият модел на марката с четири врати, голям заден капак и място за до петима пътника. Освен пъргавия всестранен талант вече се предлага и MINI Paceman, първото в света Sports Activity Coupé в премиум компактния сегмент. За MINI Countryman и MINI Paceman се предлага разработеното специално за MINI двойно задвижване ALL4.

Освен това желанията на феновете на MINI с особено високи изисквания към мощността и в САЩ ще бъдат изпълнени от екстремно спортните модели на John Cooper Works. На NAIAS MINI ще позволи на посетителите да получат представа за визията на тази марка, подчинена на страстта към моторните спортове. MINI John Cooper Works Concept, което ще отпразнува световната си премиера в Детройт, е представител на новото поколение на този въодушевяващ спортист в сегмента на малките автомобили.

Още на пръв поглед се разпознават специфичните за модела елементи на външния дизайн, които са резултат от техническите изисквания за оптимизиране на аеродинамиката и осигуряването на прецизна управляемост при екстремно спортни ситуации на пътя. MINI John Cooper Works Concept се отличава и с особено големи въздухозаборници в предната броня, заден спойлер, както и странични прагове и задна броня с индивидуално оформление. 18-инчовите алуминиеви джанти John Cooper Works, спортната спирачна система и спортната изпускателна система подсказват за техниката на задвижването и окачването, разработена въз основа на всеобхватния опит, натрупан по състезателните писти.