Начало Автомобили MINI прави премиера на новия MINI Countryman в Ню Йорк

MINI прави премиера на новия MINI Countryman в Ню Йорк

39
0

Британската премиум марка MINI дава ясен сигнал за продължаващата си история на успехa по време на международното автомобилно изложение в Ню Йорк. Основният акцент в експозицията на марката е световната премиера на новото MINI Countryman.

Най-новата версия на първото MINI с четири врати, голям заден капак, пет места и по желание система за задвижване на всички колела ALL4 ще гарантира, че отличителните за марката удоволствие от шофирането и индивидуален стил ще бъдат още по-търсени в премиум компактния сегмент. Нововъведени акценти в дизайна, рафинирани премиум характеристики в интериора и иновативни функции в оборудването усъвършенстват профила на новото MINI Countryman като всестранен талант за универсална мобилност и активен начин на живот.

С над 66 500 продадени автомобила, САЩ е най-големият национален пазар за марката MINI през 2013 година. Новото издание на най-големия модел MINI сега бележи своята световна премиера в най-големия американски град. Новото MINI Countryman има всичко необходимо, за да продължи да приобщава нови целеви групи към отличителния стил на британската марка и в бъдеще. Нещо повече, редица индикатори сочат за значителен ръст в сегмента на малките автомобили. Новото MINI – също на шоуто в Ню Йорк – предлага идеална предпоставка за подобен ръст. Новото поколение на оригинала – все още най-популярният член на MINI семейството – предлага значителни и впечатляващи постижения в многообразие от области, като удоволствие от шофирането, ефективност, пространство, комфорт, безопасност и иновации. С тези две предложения на върха на представянето си по време на Изложението, британският производител демонстрира най-атрактивната продуктова програма в своята история по време на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк от 18 до 27 април 2014 г.

Световната премиера на новото MINI Countryman дава допълнителен тласък за развитие на марката в премиум компактния сегмент. Отличителни пропорции и размери, повишен клиеренс и интериор, който е едновременно просторен и функционален – това са характеристиките, които отличават, първото MINI с четири врати, дължина, която надхвърля 4 метра и възможност за задвижване на четирите колела.Новото издание на MINI Countryman подчертава, както характерните за марката черти, така и отличителните за модела свойства. Модификациите в областта на екстериорния дизайн включват нова структура на шестоъгълна радиаторна решетка, атрактивни елементи от защитата за MINI Cooper S Countryman ALL4, допълнителни цветове на лаковото покритие и опционален екстериор – Piano Black. В допълнение са направени подобрения по отношение на акустичния комфорт, атлетичното излъчване и премиум усещането в интериора. Акцент са и алуминиевите джанти с оптимизирано тегло и LED фарове за мъгла, включващи и паркинг и дневни светлини с LED технология.

На автомобилния пазар в САЩ MINI Countryman ще се предлага с два варианта на двигателя, в допълнение към ориентирания към високи спортни постижения топ модел MINI John Cooper Works Countryman. Системата за задвижване на всички колела ALL4 , специално разработена за MINI е опция за MINI Cooper S Countryman и част от стандартното оборудване за MINI John Cooper Works Countryman.

Новото MINI отново е пионер в областта на индивидуалния стил, премиум качеството и висок клас технологии в сегмента на малките автомобили. Най-новото поколение на британския оригинал съчетава еволюционни изменения в дизайна с разширено вътрешно пространство и подобрения по отношение на вложените материали и детайли в интериора. Свободата на движение е осезаемо увеличена на всички четири места, а багажният обем е нараснал с около 30%. Изцяло ново поколение двигатели повишават както удоволствието от шофирането, така и ефективността на новото MINI. Характерното истинско картинг усещане на автомобила сега е допълнено с оптимизиран комфорт, и регулируеми амортисьори, които се предлагат като опция за първи път.

Нов дисплей и операционна концепция, иновативни системи за подпомагане на водача и най-новите функции на MINI Connected осигуряват още по- интензивно взаимодействие между водача и MINI. Новото MINI е и първият автомобил в своя клас, оборудван с LED светлини, както и с  Head-Up Display. При въвеждането на пазара в САЩ изборът ще бъде между моделите MINI Cooper и MINI Cooper S. И двата, според предпочитанията на клиентите, могат да бъдат оборудвани със стандартната шестстепенна ръчна трансмисия или опционалната шестстепенна автоматична скоростна кутия.

Новото MINI Countryman и новото MINI са от решаващо значение при определяне на курса на британската премиум марка за по-нататъшен ръст на световните автомобилни пазари. В допълнение, в резултат и от настоящото обновяване на моделната гама, непрекъснато се увеличава популярността на MINI в САЩ. Портфолиото на марката се състои от общо седем модела, които оформят забележително многообразие от премиум малки автомобили – от класическия Hatch, през MINI Clubman, който предлага повече простор на задния ред седалки и по-голямо и лесно достъпно багажно пространство, към двуместното MINI Coupé с автентичен, пуристки дизайн и „господарите” на картинг-усещането под открито небе, съответно с две и четири места – MINI Cabrio и MINI Roadster. Нещо повече, марката се утвърждава в премиум компактния сегмент от пазара не само с MINI Countryman, но също така и с атрактивното Sports Activity Coupé – MINI Paceman.

Стремежът към високи спортни постижения на MINI феновете се посреща най-добре от моделите John Cooper Works. Гамата спортни автомобили вече се простира от сегмента на малките автомобили до компактния клас. При моделите MINI John Cooper Works технологиите от моторните спортове, в областта на двигателите и окачването, аеродинамично оптимизираните външни компоненти и специфичен дизайн на кокпита, проправят пътя за изключително интензивно удоволствие от шофирането във всекидневието.