Начало Автомобили MINI представи официално новото си купе

MINI представи официално новото си купе

155
0
Coupe,Mini

Най-накрая компанията MINI пусна официални фотографии (без камуфлаж) на двуместното си купе, което ще бъде представено официално през септември във Франкфурт.
Габаритите на колата са близки до тези на хечбека, като само височината му е по-ниска с 29 мм. Основните разлики са в горната част на каросерията, където пътническата кабина е с панорамно остъкление. В задната част на покрива изпъква друг характерен детайл – масивен спойлер. В капака на багажника е интегрирано и активно крило, автоматично издигащо се при скорост над 80 км/ч и прибиращо се при намаляване на скоростта на 60 км/ч. То може да се активира и ръчно с бутон на тавана на колата.
Интересна подробност е и това, че обемът на багажника (280 литра) е с 20 л. по-голям от този на MINI Clubman.
MINI Coupe ще се предлага в четири модификации – Cooper Coupe, Cooper SD Coupe , Cooper S Coupe и John Cooper Works Coupe. Двигателите за тях са също четири – три бензинови с обем 1,6 литра и мощности 122,184 и 211 к.с., както и един 2-литров турбодизел със 143 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна – механична или автоматична.
Топ-модификацията John Cooper Works е и най-бързата в гамата – ускорението до 100 км/ч става за 6,4 сек, а максималната скорост достига 240 км/ч.
В стандартното оборудване на MINI Coupe са включени сервоусилвател на волана, парктроник, система за динамичен контрол DSC, а като опция ще се предлагат адаптивни фарове и динамичен контрол на тягата DTC с електронна блокировка на диференциала (стандартни при John Cooper Works).