Начало Автомобили MINI представя John Cooper Works Concept в Детройт

MINI представя John Cooper Works Concept в Детройт

59
0
MINI John Cooper Works Concept

MINI ще представи John Cooper Works Concept в Детройт – концепция, издържана в неподражаемия стил на моделите John Cooper Works. В него са съчетани по особено интензивен начин типичните за MINI стил, пригодност за всекидневието и заимстваното директно от моторните спортове Go-kart-усещане.

MINI John Cooper Works Concept предоставя възможност да видим как ще изглежда следващото поколение на върховия спортист. Прототипът за пръв път ще бъде показан на North American International Auto Show (NAIAS) 2014 в Детройт и изразява иновативен спортен дух в традиционния стил на John Cooper Works, с ексклузивно лаково покритие в цвят Bright Highways Grey, типични за марката червени цветни акценти, запазени за модела аеродинамични елементи, както и 18-инчови алуминиеви джанти John Cooper Works с новоразработен дизайн.

Въодушевяващото спортно изживяване при шофиране на модел на John Cooper Works е резултат на цялостната концепция, базирана на дългогодишния опит от моторните спортове. Особено мощната техника на задвижването и окачването, както и аеродинамично оптимизираните елементи на екстериора са съгласувани прецизно, за да може познатата като MINI Go-kart-усещане пъргава и сигурна управляемост да се осигури дори и при екстремно спортни ситуации на пътя. По този начин се гарантира екстремна радост от шофирането, която достига нови измерения при MINI John Cooper Works Concept.

Перфектна база и всеобхватен опит от моторните спортове за екстремна радост от шофирането от ново измерение

Прототипът е базиран на последното поколение на MINI. Това проличава ясно от значително увеличените спрямо предишния модел стойности на междуосието и следата, които имат непосредствено отражение върху динамичните характеристики. Оптимизираното тегло и подобрената аеродинамика също допринасят за това подобрената динамика на MINI John Cooper Works Concept.

За предната броня на MINI John Cooper Works Concept са характерни големите въздухозаборници, които заемат мястото, резервирано при серийните модели на MINI за фаровете за мъгла, както и прецизно оформените аеродинамични елементи, освен това предната част е оборудвана с LED фарове и черна рамка на радиаторната решетка. Другите елементи на специфичната за John Cooper Works аеродинамика са индивидуално оформените странични прагове, както и задната броня с Flaps и дифузор. За оптимизиране на аеродинамичния баланс при висока скорост допринасят и спойлерът на покрива и аеродинамичните елементи за целенасочено обтичане на каросерията в областта на задните колони.

Светлият сив цвят на каросерията Bright Highways Grey дължи впечатляващата си визия на особения метод на производство. Ръчно полираният горен слой е покрит с прозрачен лак, като се подчертават впечатляващите структури на оцветените повърхности. Пуристкия и солиден на вид цвят се комбинира с характерния за John Cooper Works контрастен червен цвят за покрива, спойлера и корпусите на страничните огледала. Освен това моделът привлича погледите със спортните ленти в Chili Red на предния и задния капак и в бяло на покрива. Другите червени акценти са разположени по алуминиевите джанти на John Cooper Works, по спирачните апарати на спортните спирачки, в рамките на страничните мигачи, както и в контурните линии на предната и задната броня. Логото на John Cooper Works на радиаторната решетка също се откроява особено ярко от червена акцентираща линия.

Допълнителен знак за последователно спортната насоченост на концептуалния модел се вижда в средата на задната броня. MINI John Cooper Works Concept е оборудван със спортна изпускателна система с ауспухови гърнета на John Cooper Works. Впечатляващите двойни хромирани ауспухови тръби също носят логото на John Cooper Works. С тях новият върхов атлет сигнализира, че предизвикателното му спортно излъчване не се ограничава само до визията, но е допълнено и с неподражаем звук на двигателя.