Начало Автомобили MINI разширява глобалната мрежа за производство

MINI разширява глобалната мрежа за производство

74
0
Mini Countryman

BMW Group разширява глобалната си мрежа с допълнителни заводи за асемблиране на подбрани модели MINI. За пръв път след възраждането на марката през 2001 г. в момента се подготвя производство на автомобили MINI извън Европа за множество развиващи се пазари. Още тази година ще стартира процесът в Ченай в Индия, където в момента се подготвя сглобяването на MINI Countryman. То ще се извършва в завода на BMW там и отговаря на най-строгите стандарти за качество.

Първоначално в Ченай ще се произвеждат MINI Cooper D Countryman и MINI One Countryman. Голяма част от компонентите за сглобяването на продаденият в повече от 250 000 екземпляра MINI Countryman се създават от австрийския производствен и развоен партньор Magna Steyr в Грац. Задвижващите агрегати се произвеждат във Великобритания в завода за двигатели в Хемс Хол до Бирмингам. Предварително подготвените елементи се опаковат като готови монтажни комплекти и се транспортират до Индия. В завода на BMW в Ченай се извършва комплектовката с произведени на място детайли, както и крайното сглобяване.

Като цяло решението на сглобяването на MINI Countryman се базира на стратегията на BMW Group „производството следва пазара”, както и на растящия интерес към иновативните и висококачествени автомобилни концепции. Като първия премиум производител на особено важния за местния пазар сегмент на малките автомобили MINI очаква висок ръст в средносрочен и дългосрочен план.

Заводът на BMW в Ченай е построен през март 2007 година. Там досега се произвеждаха модели от BMW Серия 3 и BMW Серия 5, както и BMW X1 и BMW X3. Заводът с производствена площи от 13 000 квадратни метра е разположен в югоизточна Индия в района Mahindra World City, на около 40 км северозападно от Ченай. Най-модерните производствени мощности, висококвалифицираните работници и високотехнологичните процеси са предпоставка на производството на премиум автомобили при най-високи стандарти за качество.