Начало Автомобили MINI ще представи цялата си гама на салона във Франкфурт

MINI ще представи цялата си гама на салона във Франкфурт

59
0

MINI ще представи цялата си гама от модели, включително и пълната гама на под марката MINI John Cooper Works по време на международното автомобилно изложение IAA 2013 във Франкфурт. Гамата от върхови спортисти за екстремна радост от шофирането вече включва 7 модела. Освен това посетителите на IAA от 12 до 22 септември ще могат да се запознаят и с най-новите предложения oригинални MINI аксесоари – предлаганите за пръв път 25-ватови ксенонови фарове за избрани модели на MINI, новото поколение от разработени специално за MINI портативни навигационни системи, както и новите детски седалки MINI.

Гамата на оригинални MINI аксесоари включва идеални възможности за целенасочено подчертаване и повишаване на изразителния дизайн, спортните динамични характеристики и функционалността на MINI. MINI е първият автомобилен производител на света, който предлага ксенонови фарове с мощност 25 вата и ръчно регулиране за допълнителен монтаж. Така собствениците на MINI, MINI Clubman, MINI Cabrio, MINI Coupe или MINI Roadster получават изгодна възможност за допълнително оборудване на техния автомобил с тези ефективни във всяко отношение светлинни източници. Като качество, сила на светлината и обсег тези фарове за допълнителен монтаж са на нивото на ксеноновите фарове, което се предлагат като опция. Освен това ксеноновите лампи имат много по-дълъг живот от серийните халогенни лампи и изразходват по-малко електроенергия. Друга новост при екстериора са предлаганите за допълнителен монтаж LED дневни светлини. Това иновативно в техническо и визуално отношение решение се предлага като комбинирани фарове за мъгла, габаритни светлини и дневни светлини във Full LED изпълнение.

Друга новост в програмата на Оригинални MINI аксесоари: навигационната система Portable XL с 4,3-инчов дисплей, интегрирано TMC предупреждение за задръствания и иновативна стойка за интеграция в кокпита на всички модели MINI.

Новите MINI детски седалки пък осигуряват още по-висока сигурност и комфорт за най-младите фенове на марката. Те се предлагат в три варианта и покриват диапазона от възрасти от 0 до 12 години. Моделите MINI Baby Seat 0+ и MINI Junior Seat 1 са оборудвани със система за закрепване ISOFIX, а MINI Junior Seat 2/3 има скоби за крепежните точки на ISOFIX. При всички варианти на седалките главата на детето е защитена отстрани от иновативни интегрирани Airpads. Новите детски седалки MINI се предлагат в два цветови варианта. Освен модерната интерпретация на традиционния мотив на британския флаг Union Jack се предлага и цветът Vivid Green.

По целия свят марката MINI е олицетворение на радост от шофирането, пъргавина, изразителен дизайн, премиум качество и индивидуалност. Разнообразното портфолио от модели подчертава позицията на MINI като производител на автомобили, които автентично изразяват както неподражаемия стил на марката, така и индивидуалността на собственика. Чрез постоянното разширяване на гамата от модели и иновативните автомобилни концепции MINI създава атрактивни възможности за все по-разнообразни начини за изживяване на типичните за марката качества.

Изразителният дизайн и насочените към въодушевяваща пъргавина техника на задвижването и окачването ха характерни както за класическата автомобилна концепция на MINI, така и за MINI Clubman, която освен това предлага и много повече място – преимущество, което е подчертано особено интензивно при MINI Clubvan, първият премиум транспортен автомобил в своя клас. MINI Coupe продължава да затвърждава спортната си позиция на пуристки двуместен автомобил. MINI Cabrio и MINI Roadster предлагат две възможности да се насладите на типичната за марката радост от шофирането в открит премиум малък автомобил. Успешното навлизане на марката в нов автомобилен сегмент вече се задвижва от два модела. Пътят бе проправен от MINI Countryman, първият модел на марката с четири врати, голям заден капак и място за до петима пътника. От тази година до пъргавият всестранен талант стои MINI Paceman, първото Sports Activity Coupe на света в премиум компактния сегмент. За MINI Countryman и MINI Paceman се предлага и разработената специално за MINI система за двойно задвижване ALL4. С увереното си сцепление и повишената пъргавина в завоите тя внася нов акцент в типичната за MINI радост от шофирането.