Начало Автомобили MINI SuperleggeraTM Vision – непреходна красота, която съчетава традиции и модерност

MINI SuperleggeraTM Vision – непреходна красота, която съчетава традиции и модерност

43
0
MINI SuperleggeraTM Vision

BMW Group отдава почит на постижения заслужили признанието на времето и най-съвремени тенденции, по време на Concorso dEleganza Villa dEste 2014, с една наистина специална концепция: MINI SuperleggeraTM Vision.

Тази ексклузивна интерпретация на отворен двуместен автомобил е плод на сътрудничеството между MINI и Touring Superleggera, автомобилна работилница от Милано, известна с богати традиции в изработката на автомобили. MINI SuperleggeraTM Vision е класически роудстър, компактен и маневрен двуместен автомобил, израз на най-минималистичния и емоционален стил за индивидуална мобилност, от една страна; а от друга неговото електрическо задвижване му придава модерна динамика при шофиране. В сътрудничество с MINI, Touring SuperleggeraTM проектира и създава прецизно изработен, уникален модел, който съчетава традициите на класическите работилници за автомобили и автентичния британски стил на MINI, с неподвластна на времето естетическа стойност.

Модерният британски дух се среща с италианското внимание към детайла: превърналият се в икона дизайн на MINI среща елегантна, атлетична красота – интерпретирана в модерен стил.

Класическият за италианската традиция в изработка на автомобили метод за ръчно оформяне на металното покритие придава на MINI SuperleggeraTM Vision уникално емоционално излъчване.

Както екстериора така и интериора са максимално редуцирани, в името на постигане на ясен фокус върху отличително изживяване при шофиране.

Интериорът е издържан в класическата за автомобилните работилници материали и стилистика, в комбинация с основните елементи от дизайна на MINI.

Висококачествени материали, като кожа, алуминий и черен хром подчертават изчистената естетика на интериора.

Touring Superleggera и MINI имат много общо: и двете компании отдават голямо значение на своята история -тя до голяма степен определя техния дизайн и в днешния ден. Нещо повече, и двете акцентират върху дизайнерски елементи, превърнали се в икони и нетрадиционни решения. Тези елементи се преплитат в MINI SuperleggeraTM Vision, за да го превърнат в елегантен автомобил, интерпретация на класическия британски роудстър, повлиян от италианския стил и майсторска ръчна изработка – заяви за концепцията Ейдриан ван Хойдонк, старши вицепрезидент на BMW Group Design.

От 1926 година Touring Superleggera е лидер в насочения към бъдещето автомобилен дизайн и създаването на изработени по мярка каросерии. Фирмата е сред малкото производители, при които целият производствен процес се извършва на едно място. Като се започне от първите скици, оформянето на повърхностите и структурния анализ, концептуалните модели и прототипите и се стигне до производството на готови специални каросерии в малки серии.

Ние сме много щастливи, че MINI за пръв път допуска италиански дизайн в свой концептуален модел – казва Пиеро Манкарди, CEO на Touring Superleggera, и допълва: – Този проект освен това демонстрира и стремежа на MINI да съхрани и насърчи занаятчийското изкуство при модерното производство на каросерии.