Начало MotoGP News Мир пропуска Гран при на Германия

Мир пропуска Гран при на Германия

162
0
Жоан Мир, Хонда
Жоан Мир, снимка HRC

Жоан Мир пропуска Гран при на Германия в MotoGP. Пилотът на Хонда се отказа от участие в състезания уикенд на пистата Заксенринг заради контузия на ръката, получена след катастрофа на пистата Муджело. От Хонда обявиха, че Мир няма да има заместник.

Мир претърпя инцидент по време на втората свободна тренировка за Гран при на Италия. Пилотът на Хонда бе закаран за преглед в медицинския център на пистата Муджело. Там бе установена фрактура на кутрето на дясната  ръка

Световният шампион от 2020 г. се отказа от участие в остатъка от състезателния уикенд в Италия и се надяваше да се включи в предстоящия уикенд в Германия. Днес обаче от Хонда обявиха, че Мир ще продължи възстановяването си и няма да кара на пистата Заксенринг. Японците също така обявиха, че испанецът няма да има заместник.

Мир се присъедини към Хонда в началото на тази година. 25-годишният състезател нямаше голям избор след решението на Сузуки да си тръгне от MotoGP след финала на сезон 2022.

До момента Мир изживява истински кошмар в тима на Репсол Хонда. Испанецът завърши само първия старт за 2023 г. След това той претърпя катастрофа, която не му позволи да стартира в Гран при на Аржентина. Мир не завърши следващите три старта в САЩ, Испания и Франция. В момента Мир заема 24-то място във временното класиране с актив от само 5 точки.

Мир няма да е единственият състезател, който пропуска уикенда в Германия. Към него се присъединява и Алекс Ринс. Пилотът на LCR Хонда падна по време на спринтовото състезание на пистата Муджело.

Ринс претърпя операция няколко часа след края на спринта, която наложи поставяне на външен фиксатор на крака му. Пилотът на LCR Хонда се прибра в Испания. По-късно тази седмица той ще претърпи допълнителна операция на крака си и ще бъде извън строя най-рано до Гран при на Великобритания през август.

Отборът на Лучо Чекинело също няма да търси заместник на Ринс. Следователно Хонда ще разполага със само два мотора в Германия- на Марк Маркес и Такааки Накагами.