Начало MotoGP News Mир: В Сузуки липсва онази хармония, която имаше преди няколко състезания

Mир: В Сузуки липсва онази хармония, която имаше преди няколко състезания

175
0
Жоан Мир, Сузуки
Жоан Мир, снимка Сузуки

Жоан Мир признава, чехармониятав екипа на Сузуки се е променила след решението на японската марка да си тръгне световния шампионат по мотоциклетизъм в края на 2022 г. 

Сузуки спечели титлите при пилотите и отборите през 2020 г. . Компанията oт Хамамацу преживява трудна кампания, след като взе решение да се откаже от MotoGP в края на 2022 г. Това се случи малко след състезанието на Херес.

В Гран при на Франция и двамата пилоти отпаднаха от силни позиции, а в Муджело Алекс Ринс отпадна след сблъсък с Такааки Накагами, когото наречеопасенв изблик на ярост. Същевременно Мир също се оттегли от надпреварата малко по-късно, тъй като се бореше с предницата на своя мотор.

След разочароващата италианска Гран при Мир заяви пред медиите, че му е станало ясно, че атмосферата в отбора на Сузуки не е такава, каквато беше преди няколко състезания.

Не за първи път имам проблеми извън спорта. Мисля, че знам как да разделя нещата“, каза Мир.

„В Сузуки липсва онази хармония, която имаше преди няколко състезания[решението на марката да се откаже от MotoGP].“

Трябва да направим нещо, защото една година може да се окаже много дълга от очакваното.“

Изненадващото съобщение на Сузуки постави Мир и Ринс на пазара на пилоти за 2023 г. Мениджърът на Мир заяви пред Motorsport. com по време на надпреварата във Франция, че първата оферта от Сузуки в Портимао е биланеприемлива.“ Отборът е уверен, че е щял да отправи по-добро предложение по време на разговорите на Херес.

Сега изглежда, че Мир ще отиде в тима на Репсол Хонда и ще заемем мястото на Пол Еспаргаро. 30-годишният състезател заклейми това катофалшива новина.“

На въпроса кога ще бъде взето решение за бъдещето му, Мир отговори:

Надявам се скоро да го обявя възможно най-скоро. Искам да ви разкажа нещата бързо, защото за всеки е много важно да има гарантирано бъдеще в спорта. Но точно сега не мога да говоря за това.“

Съотборникът му Алекс Ринс разкри по време на уикенда на Льо Ман, че е водил разговори с KTM. Испанецът ще се конкурира с Джак Милър. Австралиецът със сигурност ще загуби мястото в заводския тим на Дукати и изглежда няма намерение да кара в някой от сателитните тимове на италианската марка.

По време на уикенда на Муджело стана ясно, че Мигел Оливейра е получил предложение да се завърне в екипа на КТМ Tech 3. Португалецът най-вероятно няма да приеме това понижение и ще си търси късмета в друг производител.