Начало BG спорт Мирослав Ангелов спечели планинско Раховец-Лясковец

Мирослав Ангелов спечели планинско Раховец-Лясковец

337
0
2020 планинско Раховец-Лясковец
Първите трима на подиума, снимка: Мегапорт

Мирослав Ангелов с Щкода Фабия R5 спечели планинското изкачване Раховец-Лясковец, трети кръг от Националния шампионат. Пилотът на Мегапорт записа втора поредна победа за сезона след успеха си в предния кръг  – планинско Осогово.

Екипът на Петър Гьошев от MSA, който отговаря за техническото обезпечаване на пилота, успя да адаптира успешно настройките на рали колата за изкачването в дългото 3.1 км планинско трасе.

Ангелов записа общо време от 6:21.75 минути и изпревари със 17.32 сек Косю Йорданов с Рено Меган.

Йорданов е първи в клас HC3. Трети се класира Искрен Веселинов (Хонда Сивик), който изостана на само 0.44 сек от втория. С победата Ангелов излезе начело в генералното класиране.

Денят започна с първо време за Ангелов в откриващия манш. В същото време Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9 изостана само на 0.2 сек. В следващия Камбуров излетя от трасето заради изтичане на масло и отпадна. За щастие пилотът на Ел Ви Авто Рейсинг Тим се отърва без контузии.

Ангелов спечели втория манш с 1,9 сек пред Веселинов, давайки време 2:09.7 мин. В третия манш пилотът на Мегапорт записа минаване с 2:06.7 мин и изпревари с 4,9 Йорданов.

Динко Иванов
Динко Иванов

Стефан Георгиев с Форд Ескорт завърши 4-и,  взимайки победата в клас НС2. Зад него на 1,01 секунди остана Симеон Иванов със Субару Импреса. Шести е Динко Иванов от АСК Стара Загора със Ситроен C2, който е победител в клас RC4.

Тодор Тодоров (Фолксваген Поло Polo), Александър Кръстев (Мицубиши Лансър Ево 9) и победителя в RC3 Огнян Герджиков (Рено Клио) оформиха топ 10. Следващият кръг от шампионата е планинско Българка (10-11 октомври) край Сливен.

„Ще преследваме и тази титла. Доволен съм от времена в маншовете. За разлика от Осогово, където нямаше как да се мерим по скорост с освободените от хомологация коли, тук трасето бе по-спънато и затова времената ни близки и конкурентни“, коментира Ангелов.